In planificarea unei nunti intervin foarte multe detalii legate fie de ornamentele pe care trebuie sa le alegem pentru receptie, sau de vestimentatia mirilor, care trebuie sa fie impecabila din cap pana in picioare. Pentru ca nu vorbim de un accesoriu care ne insoteste doar in timpul ceremoniei religioase, verigheta repezinta alegerea care ne pune cele mai mari probleme, mai ales daca nu primeaza pe lista noastra organizatorica.

Asadar, alaturi de primele investitii care se indreapta spre rochia de mireasa si costumul de mire ar trebui sa luam in considerare si selectionarea unui set de verighete din metale pretioase, acestea din urma fiind cu adevarat simbolul care celebreaza iubirea neconditionata a cuplului nou format. In continuare va vom prezenta cateva metode interesante care va vor facilita alegerile, mai ales ca vorbim despre bijuterii, iar diversitatea este trasatura care troneaza in orice noua colectie.

Stabiliti principalele trasaturi pe care le urmariti la un astfel de accesoriu:

Pentru ca paleta este suficient de variata este necesar sa impuneti de la bun inceput cateva criterii de selectie pentru setul de verighete, printre acestea numarandu-se materialul pretios din care doriti sa fie confectionate, simplitatea sau complexitatea modelului, dar si bugetul pe care sunteti dispusi sa il alocati acestei alegeri. Acestea sunt cateva etape destul de permeabile pentru oferta imensa care se regaseste pe piata, insa vor constitui un punct de plecare suficient de solid. Cel putin, in momentul in care veti pasi pragul unei bijuterii veti avea o idee in legatura cu modul in care ar trebui sa arate verighetele perfecte, iar aici ne raportam in egala masura la culoarea materialului pretios, confortul pe care il visati si de ce nu, durabilitatea acestora in timp.

Oferiti atentie egala mediului online si offline

Daca ati stabilit caracteristicile de baza pe care doriti sa le expuna cea mai de pret bijuterie pe care o veti purta pentru restul zilelor, fara indoiala este momentul sa navigati atat printre ofertele din mediul online, dar si in magazinele offline de specialitate. Scopul initial este cel informativ, pentru a va familiariza cu modelele populare, insa ele pot constitui si sursa de inspiratie pentru cuplurile care doresc sa isi construiasca un set de verighete aur autentice, facute la comanda dupa propriile lor preferinte decorative. Daca un anumit produs va atrage atentia iremediabil, inainte de achizitie trebuie sa va asigurati ca marimea este cea potrivita, dar si ca ele vor ajunge in posesia dumneavoastra in compania unui certificat de garantie.

Nu luati decizii pe cont propriu

Nu porniti de la aceeasi premisa ca in cazul inelului de logodna, care de cele mai multe ori este selectionat exclusiv de mire si reprezinta o surpriza cu totul neasteptata pentru viitoarea mireasa. Setul de verighete contine doua piese, ceea ce inseamna ca va fi purtat de ambii parteneri, iar o alegere singulara s-ar putea sa nu fie pe placul celuilalt. Mergeti impreuna la cumparaturi si alegeti de comun acord un model care sa fie usor de purtat in orice ocazie.

Oferiti atentia cuvenita materialelor pretioase

Aurul galben reprezinta fara doar si poate alegerea traditionala spre care va vor indruma majoritatea persoanelor din jurul vostru, insa pentru prima data va recomandam sa fiti usor egoisti si sa alegeti exact materialul care va place, fie ca este aur alb, platina sau aur galben. Daca totusi va opriti la prima varianta nu mizati pe verighetele care sunt realizate din aur de 24 de karate, ci mizati pe variantele de 14, respectiv 18 karate.

Motivul este simplu, cu cat este mai aproape de starea sa pura, aurul galben devine mai moale – aspect nerecomandat pentru o bijuterie longeviva, pe care o veti purta in fiecare zi. Viitoarele mirese sau mirii pasionati de bijuterii pot opta si pentru modelele incrustate cu pietre pretioase, insa aici trebuie sa tineti cont atat de culoarea acestora, cat si de rezistenta. Versatile, rezistente si elegante sunt diamantele sau safirele, la polul opus aflandu-se ametistul sau opalul.