Tentatia de a ne conserva cat mai mult actualul template al site-ului si, implict, modalitatea prin care obisnuim sa transmitem continutul comercial potentialilor nostrii clienti din mediul online este tot mai mare. Insa, in decursul anilor ce urmeaza lucrurile se vor modifica drastic, specialistii observand faptul ca utilizatorii devin din ce in ce mai captivati de website-urile si magazinele online care opteaza pentru noile tehnologii. Care sunt aceste alternative pentru comunicarea virtuala dintre client – producator sau furnizor de produse?! Printre raspunsuri se numara imaginile reprezentative, continutul video, versiunile responsive ale temelor si prezenta in social – media .

Un aspect pozitiv pentru antreprenorii care doreau sa revitalizeze cumva lumea afacerilor online, mai ales ca majoritatea magazinelor si a site-urilor comerciale au capatat in ultimul timp acelasi tipar. Insa, avantajul atrage dupa sine si o responsabilizare a antreprenorului, care trebuie sa investeasca mult mai mult in prezenta sa virtuala, aspect care conduce tot mai adesea spre conceptul de finantare cu fonduri europene. Beneficiind de sume importante din partea comisiei, putem ajunge sa definim un adevarat imperiu comercial in segmentul online. Doar adaugand din belsug imaginatie, responsabilitate informationala si transparenta acelor idei de afaceri online clasice vom reusi sa ne consolidam castigurile pe termen lung.

Continutul video atrage constant noi utilizatori

Fiind inconjurati de aplicatii precum Snapchat, Vine sau Periscope, utilizatorii ajung sa aprecieze pe o scara mult mai inalta platformele care respecta tendintele „continutului video”, devenind loiali acestora. In plus, spre deosebire de continutul scris, cel video este mult mai usor de urmarit, inteles si apreciat, in special din partea persoanelor grabite care nu au timp sa citeasca articole stufoase pentru a intra in posesia unei informatii utile. De asemenea, Google pare a fi motorul de cautare care respecta indeaproape aceste tendinte, acesta listand anumite reclame video in topul rezultatelor organice. Mai mult ca sigur, afacerea online pe care ai construit-o cu atata munca nu va reprezenta un pilon de referinta in viitor daca nu o vei optimiza din punct de vedere al continutului video.

Opteaza pentru versiunile „responsive”

Apartinem erei tehnologice, iar acest lucru nu poate fi schimbat peste noapte. Insa, daca doriti sa va mentineti platformele in topul preferintelor utilizatorilor, atunci trebuie sa le oferiti acestora posibilitatea de a va urmari produsele, serviciile sau informatiile de pe orice tip de device, fie ca vorbim despre un smartphone, o tableta sau un laptop. Site-urile care infatiseaza si versiunea responsive isi adapteaza formatul in functie de suportul tehnologic respectiv, continutul lor fiind eligibil si frumos organizat de fiecare data.

Conteaza pe continutul social – media

Poti avea numeroase idei de afaceri online, insa daca nu alegi sa oferi atentie preferintelor utilizatorilor din mediul contemporan succesul poate intarzia sa apara. Acestea fiind spuse, este necesar sa aflii faptul ca Google a semnat in alb parteneriate cu platformele de socializare, asa cum sunt Facebook sau Twitter”, conform carora postarile existente acolo vor ajunge rapid in topul cautarilor. Ce-i drept, valoarea editoriala ramane omogena indiferent de publicatia in care este listat continutul respectiv.

Marketing local

Da, cautarile vor fi din ce in ce mai restranse, asta pentru ca in momentul actual suntem legati cu tot felul de dispozitive adjuvante, un exemplu elocvent fiind clasicul „Apple Watch”. In plus, indexul local al principalului motor de cautare pe care il folosim zi de zi, respectiv Google, a capatat o complexitate sporita conform ultimelor studii de specialitate.