Ne-am obisnuit ca firmele profesionale de curatenie sa ocupe un loc privilegiat in societatea actuala, fie ca vorbim despre cladirile ample de birouri din mediul profesional, despre institutiile publice si private importante pentru publicul autohton sau ca ne gandim la confortul proprietarilor mult prea aglomerati sa isi consume putinul timp liber pentru ingrijirea spatiului personal.

Gradul de dezvoltare si de extindere specific acestor afaceri pulseaza sub dominatia capitalei, insa ele s-au raspandit rapid si in imprejurimi, ajungand in momentul actual sa fie distribuite pe intreg teritoriul tarii. Ei bine, acesta nu poate fi decat un lucru pozitiv pentru familiile numeroase ale caror gospodine sunt mult prea obosite pentru a se ocupa si de curatenia generala, alegand in schimb sa le ofere micutilor putinul lor timp liber.

Insa, totodata se instaleaza si un sentiment de nesiguranta al proprietarilor, majoritatea dintre acestia ajungand sa se intrebe care sunt pasii esentiali pe care trebuie sa ii urmeze pentru a contracta doar aceste servicii de curatenie, fara a pica in plasa echipelor fara experienta. In continuare, va vom oferi cateva detalii esentiale, astfel incat dumneavoastra sa reusiti sa stati deoparte de firmele neserioase care urmaresc exclusiv planul financiar si nu multumirea deplina a clientilor lor.

Complexitatea serviciilor oferite. Ca in orice alt domeniu de activitate,  firmele ce activeaza in segmentul serviciilor de curatenie detin mai multe „specializari”. Unele raspund afirmativ doar cererilior din aria industriala, in timp ce altele isi trimit echipajele doar in locuintele private. Din aceasta cauza, dumneavoastra va trebui sa va interesati inca de la bun inceput asupra serviciilor pe care le ofera diversele companii, ori puteti miza cu succes pe acelea care propun potentialilor clienti oferte mult mai versatile, dintre care amintim firma Universal Property Services ce raspunde afirmativ atat cererilor din domeniul privat, cat si celor din segmentul public.

Vechimea companiei pe piata de profil. Desi nu putem ierarhiza firmele de curatenie doar pe baza acestui principiu, vechimea este un factor pe care trebuie sa il luam in considerare prin prisma clientelei deja formate si a experientei capate in domeniu.

Preturile practicate reflecta in mod obiectiv si calitatea serviciilor. Asa cum va imaginati, un pret redus nu poate avea drept finalitate decat un serviciu finit mult mai slab din perspectiva calitativa. Astfel, dumneavoastra aveti dificila sarcina de a identifica un echilibru din acest punct de vedere, lasand deoparte firmele care practica preturile cele mai mici, dar si pe acelea care isi supraevalueaza munca si nu respecta plafonul impus de restul companiilor.

Nu uitati sa consultati portofoliul de clienti al firmei respective. Bineinteles, acesta intruchipeaza cea mai la indemana eticheta pentru companiile ce presteaza servicii, numarul clientilor multumiti fiind intotdeauna argumentul suprem ce convinge oamenii din jur sa apeleze la serviciile lor. Mai mult decat atat, portofoliul de clienti ajunge sa fie, in anumite cazuri, mult mai graitor decat site-ul de prezentare al companiei respective, asta pentru ca referintele provenite din partea celor care au testat serviciile sunt unele obiective, nicidecum subiective precum strategiile de marketing abordate pe website.

Comments are closed.