Pensarea sau epilarea cu ceara a sprancenelor, pe care o preferi?

Foarte multe femei, inca isi penseaza sprancenele, desi este o metoda dureroasa, pentru ca parul este smuls din radacina, fir cu fir, de aceea necesita si foarte mult timp. In schimb epilarea cu ceara a sprancenelor , nu este la fel de dureroasa, deoarece sunt smulse toate firele de par odata, iar efectul este acelasi ca la pensare si anume smulgerea firelor de par din radacina.

Timpul acordat epilarii cu ceara este mult mai scurt. Modelarea sprancenelor este unul din lucrurile pe care le facem pentru a fi frumoase. Durerea modelarii sprancenelor este bine meritata, atunci cand vedem rezultatele. Exista mai multe metode de modelare a sprancenelor, si anume: pensatul, epilarea cu ceara, laserul si chiar raderea lor cu o lama, apoi tatuarea acestora.

Pensarea, cat si epilarea cu ceara, poate fi realizata intr-un salon, dar si la domiciliu. Epilarea cu ceara este o metoda rapida. Incalzim ceara, apoi o aplicam in fasii pe parul nedorit, iar deasupra acesteia punem o bucatica de material, iar apoi printr-o miscare rapida , smulgem fasiile de ceara si odata cu acestea si parul. Incalzitor de ceara gasim, de obicei, pe internet, dar se poate achizitiona si din unele magazine de cosmetice profesionale.

Pensarea este un procedeu, care dureaza mai mult si poate avea efecte secundare, cum ar fi piele inrosita si iritata si fire de par crescute sub piele. Pentru a evita aceste efecte, e bine sa va pensati dupa o baie fierbinte, deoarece porii se vor deschide, iar parul va fi smuls mult mai usor si fara durere. Indicat ar fi inainte de fiecare procedeu, penseta sa fie dezinfectata cu putin alcool medicinal, pentru a evita infectiile.

Este bine de stiut ca in timpul perioadei menstruale, orice metoda de indepartare a parului este dureroasa si ar fi bine sa utilizati o crema anestezica, cu ajutorul careia nu veti mai simti durearea, iar dupa epilare puteti untiliza un inhibitor de par, ce ajuta la incetinirea cresterii acestuia. Produse cosmetice precum inhibitorul si crema anestezica, se gasesc de obicei pe internet, dar puteti incerca sa le cautati si la magazinele de unde va achizitionati ceara.