Ai auzit vreodata expresia `scarbici`? O folosesti cumva in mod uzual? Sau expresia `ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim`? Daca da, chiar daca ai impresia ca faci asta doar ca esti funny si cool, ai o problema cu telurile in viata. O problema destul de acuta, as spune.

Daca muncesti doar pentru bani, fara nici o placere si mereu gasesti cate un motiv pentru care te plangi in legatura cu locul de munca, fie seful, fie colegii, salariul,  sarcinile, mancarea de la cantina, sedintele, procedurile etc, ar trebui sa te intrebi la modul cel mai serios pentru ce faci asta si ce cauti aici.
Intreaba-te la modul cel mai serios ce vrei sa faci. Pentru ce esti aici? Care este rolul tau in aceasta viata, in acest univers? Ti se par cuvinte mari? Doar daca esti mic! Caci toti avem un rol, trebuie sa il gasim pe cel care ni se potriveste cel mai bine.

Cred sincer ca toti cantam intr-o imensa orchestra, iar daca vreunul din  noi canta la instrumentul gresit (din cauza ca si-a ignorat vocatia, urmand o scoala sau o cariera doar din considerente financiare sau la indemnul parintilor), atunci acest fapt se repercuteaza asupra tuturor din jurul acestuia, iar simfonia nu va suna la fel de maiestuos ca atunci cand fiecare canta la instrumentul pe care il iubeste si pentru care are un talent innascut.

Sa iti descoperi talentul si motivatia, sa faci intotdeauna doar ceea ce-ti face placere si la ce te pricepi cel mai bine este nu doar o datorie fata de tine, ci si fata de toti ceilalti din jurul tau.

Stiu ca este greu si dureros uneori sa ne asumam responsabilitatea, dar daca asta ne face fericiti si impliniti, de ce nu ne-am asuma-o?