Se stie ca perlele au reprezentat de-a lungul timpului obiecte fascinante, atat de catre oameni de stiinta, dar chiar si de mari scriitori. Avand un aer de magie, perlele sunt plasmuite biologic, de un organism viu – binecunoscutele scoici numite stridii. Ele duc cu gandul la naturalete, dar cu totii stim ca reprezinta in primul rand un simbol a ceea ce inseamna lux, inca din cele mai vechi timpuri, astazi pastrandu-si acelasi statut.

In timpuri stravechi, perlele nu reprezentau doar un simbol al luxului si al statutului social, ci se credea ca detineau puteri ce puteau fi numite magice. Astfel, ele erau dorite pentru a alunga in primul rand spiritele malefice, pentru a vindeca bolile sau chiar pentru a aduce noroc in casa celor care le detineau. Chiar si astazi, aceste accesorii sunt considerate de anumite femei necesare pentru o casnicie fericita, fiind un simbol al aniversarii casatoriei la trei si la treizeci de ani.

Se poate spune ca perlele sunt accesorii care nu se vor demoda vreodata, chiar daca au fost purtate de-a lungul generatiilor, ele nu vor inceta niciodata sa puna in valoare stilul unic al  femeilor care le poarta, cu atat mai mult cu cat fiecare isi doreste sa iasa in evidenta. Alege-ti bijuterii handmade cu perle si iti va reusi cu siguranta acest lucru!