O data cu apropierea zilelor friguroase de toamna incepem sa ne gandim la problemele pe care le-am experimentat in ultimul sezon rece, facturile impresionante la utilitati: gazele sau energia electrica fiind un adevar dificil de ignorat pentru persoanele care nu au venituri lunare mult peste medie. In acest caz in mintea noastra incepe sa se cristalizeze o idee care a devenit in ultimul timp simpatizata atat de persoanele care locuiesc la casa, dar si de acelea care detin un apartament intr-un bloc: utilizarea unui material izolant care sa le protejeze eficient locuinta. Polistirenul pare in acest caz cea mai buna alegere insa si aici intervin discutii, mai ales ca unii oameni nu detin suficiente informatii care ar putea sa ii ajute in clarificarea acestei dileme materiale.

Asadar, care este cel mai potrivit tip de polistiren pentru locuinta dumneavoastra? Extrudat sau expandat, acestea sunt cele doua optiuni echilibrate din punct de vedere financiar pe care le pun la dispozitie majoritatea firmelor a caror activitate se fundamenteaza pe izolarea termica a diverselor spatii: industriale, comerciale, private sau sociale. Prima categorie de polistiren, mai precis cel expandat este destinat simultan interiorului si exteriorului unei case, cea mai importanta proprietate pe care o pune la dispozitie fiind permeabilitatea pentru vapori. Fatada casei tale si acoperisul reprezinta doua portiuni problematice ale locuintei pentru ca ele sunt supuse constant intemperiile exterioare, dar si conditiilor meteorologice menite sa le degradeze estetica si sa le scada considerabil functionalitatea.

Spre deosebire de polistirenul expandant, cel extrudat este mult mai bun pentru zonele restranse, precum subsolul. Aici nu aveti nevoie de o aerisire constanta si scade expunerea zonei izolate fata de procesul de igrasie, care in mod obisnuit ar afecta incaperile locuintelor izolate cu polistien extrudat. Daca locuiti la casa cel mai bine ar fi sa investiti in ambele ramuri functionale ale polistirenului, prima categorie fiind utilizata pentru fatetele exterioare si pentru izolatiile interne, in timp ce a doua va fi ideala pentru fundatia solida a casei. Nu va grabiti sa efectuati o investitie in acest sens daca nu sunteti 100% implicati financiar pentru ca nu exista jumatati de masura in momentul in care incepeti sa va izolati locuinta.

Puteti alege o varianta mai putin eficienta pe termen lung si anume apelarea la experienta si profesionalismul unei topitorii de metale pretioase care pune la dispozitia clientilor serviciul cumpar aur – indispensabil pentru activitatea unei astfel de societati. Astfel, va puteti vinde bijuteriile din metale pretioase pentru a ajunge in posesia economiilor care va lipsesc pentru o investitie completa. Nu uitati sa verificati daca achizitia dumneavoastra este una pe deplin calitativa, dovezi importante in acest sens fiind caracteristicile polistirenului utilizat. In primul rand, verificati cei doi parametri care ofera autenticitate si calitate unui material izolator, acestia fiind pe de-o parte rezistenta la compresiune, dar si parametrul care defineste gradul de conductivitate termica. Ambele trebuie sa afiseze indici cat mai mari, un parametru care este de dorit sa fie ceva mai scazut fiind permeabilitatea sau absorbtia apei.