Inteligența este abilitatea de a învăța sau de a înţelege. Ea determină cât de eficient ne descurcăm în anumite situaţii şi cum în mod intelectual ne folosim de experienţa noastră. Este normal ca nivelul de inteligenţă al persoanelor să varieze, iar pentru determinarea sa se folosește testul de inteligență. Pregătirea unui IQ test ajută în determinarea inteligenţei unei persoane precum și în înţelegerea în ce categorie de oameni se află în funcție de propriul rezultat.

IQ este o prescurtare de la ”intelligence quotionent”. Este general acceptat că IQ-ul unei persoane continuă să se dezvolte până la vârsta de 13 ani, iar apoi este evidentă o mică încetare. La vârsta de 18 ani se poate observa mică sau nu este nici o îmbunătățire. Este afirmat că creşterea cea mai semnificativă a IQ-ului unei persoane este în copilărie și aceste teorii sunt permanent observate atunci când este vorbă de diverşi factori suplimentari.

Un exemplu al acestei teorii este cercetarea în Japonia, după care în ultimii ani, copiii care au jucat jocuri pe calculator, care sunt asociate cu un grad ridicat de îndemănări şi de agilitate a minţii, au condus la coeficienți IQ mai mari.

În ultimii 25 – 30 de ani, teste de inteligență sunt frecvent folosite în industrie din cauza necesităţii angajatorilor de a asigura persoane potrivite pentru locurile potrivite de muncă chiar de la început. Un motiv important este preţul mare care se plătește din cauza greşelilor făcute în lumea de astăzi când bugetele sunt mai mici, iar marjele de profit reduse.

Pentru a angaja un nou membru, angajatorul trebuie să facă publicitate, să se gândească la orice cerere, să reducă lista cu candidaţii, să facă interviu, iar apoi să instruiască candidatul care a reușit. Dacă se face o alegere greşită, trebuie repetat întregul proces.