In cele ce urmeaza, vom incerca sa conturam o imagine de ansamblu a pietei de gazon sintetic din Romania si care ar fi caracteristicile acestei piete pentru acest produs.

Desi afacerile cu distributii si amenajari cu gazon sintetic s-au inmultit in ultimul deceniu in Romania, acest segment de piata inca poate fi considerat inca neexploatat la capacitatea sa maxima.  Evolutiile tehnologice in cadrul acestei industrii au creat premisele intrarii si pe piata romaneasca, fie ca vorbim despre baze sportive ale cluburilor sau despre amenajari exterioare.

In ceea ce priveste partea sportiva, marile cluburi de fotbal si nu numai au constientizat de avantajele economice, dar mai ales avanajele de ordin sportiv pe care le ofera aceste suprafete. Cluburi de fotbal din toate ligile, cluburi de tenis sau baze sportive construite in urma initiativelor antreprenoriale au amenajat astfel de terenuri sintetice, iar satisfactia si rezultatele obtinute in urma acestei investitii au fost cele scontate.

Datorita rezisivitatii in timp si in conditii meteo dificile, amenajarile de gazon artificial cu scop decorativ s-au inmultit si in Romania. Fie ca vorbim despre amenajarea propriei curti, a unui ansamblu imobiliar, a unei pensiuni, terase sau hotel, multi oameni au considerat o astfel de investitie ca fiind benefica, atat pentru confortul propriu cat si al clientilor, dar mai ales, credeti sau nu, poate fi un element generator de venituri in timp.

V-am expus in ranurile de mai sus situatiile pentru care puteti apela la amejarea cu gazon artificial. Va sfatuim sa identificati in mod precis scopul pentru care ati recurge la o astfel de amenajare, apoi cereti sfatul specialistilor. O firma serioasa ce activeaza in acest domeniu va ofera un set complet de servicii, de la consultante, instalare si amenajare, sfaturi de intretinere si service. Da, in cazul gazonului artifcial, aceasta componenta a vanzarii unui produs se aplica in totalitate.