Stiri Formula 1: Finlandezul Kimi Raikkonen de la echipa Ferrari a reusit cel mai rapid tur in sesiunea a doua de antrenamente libere din Malaysia

Vineri dimineata s-au desfasurat primele doua sesiuni de antrenamente libere de la Sepang. Castigatorul primei curse din noul sezon, finlandezul Kimi Raikkonen a stabilit cel mai bun timp al primei zile in cadrul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere. El a oprit cronometrul la 1m36.569s. El a fost urmat la mai putin de o zecime de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari si de brazilianul Felipe Massa de la Williams. Sesiunea a fost afectata de ploaie la jumatatea intervalului si astfel pilotii au fost nevoiti sa aleaga pneuri intermediare.

Kimi Raikkonen a mers bine si in prima sesiune de antrenamente libere de la Sepang, reusind cel de-al doilea timp. A fost mai lent cu doar 0,068 secunde decat australianul Mark Webber de la Red Bull. Pe locul trei a terminat celalalt pilot al echipei Red Bull, australianul Ricciardo. Trebuie insa mentionat faptul ca Raikkonen a pierdut aproape 1 ora in garaj, timp in care mecanicii echipei Lotus au inlocuit bateria KERS a monopostului.

Sambata dimineata de la ora 7:00 se va desfasura ultima sesiune de antrenamente libere, iar de la ora 10:00 vor incepe calificarile. Favorit ca sa plece din pole-position este germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, care a castigat si calificarile de saptamana trecuta de la Melbourne. El este urmat de coechipierul sau Mark Webber si finlandezul Kimi Raikkonen.