Moda, fita sau necesitate, astazi procedura de recoltare celule stem si depozitarea acestora intr-un dezpozit specializat prin criogenizare a intrat deja in randul procedurilor de rutine, banale. Acum aproape orice parinte care isi permite se gandeste daca este cazul sa recolteze la nasterea copilului, sange placentar bogat in celule stem, astfel incat acestea sa poata fi folosite mai tarziu in caz de nevoie.
Astazi recoltarea de celule stem din sangele placentar imediat dupa nastere este o procedura banala, de o simplitate mare, si poate face o singura data, si anume imediat dupa nasterea copilului.
In cadrul acestei proceduri de recoltare, sangele placentar este recoltat din cordonul ombilical, apoi dus prin curier la un centru specializat unde este procesat in vederea criogenarii, inainte de criogenizare este supus unor teste pentru a se vedea calitatea acestui material, iar in cazul in care in urma analizelor reiese ca este bun si necontaminat, urmeaza o procedura prin care se depoziteaza in conditii speciale (in containere cu azot lichid, la -197 C), pentru multi ani de acum inainte, chiar pentru tot restul vietii copilului sau in cazul in care copilul va avea o probleme si va avea nevoie de aceste celule stem recoltate la nastere.
Intreaga procedura de prelevare a sangelui placentar in care se gasesc miraculoaselecelule stem, dureaza foarte putin, de exemplu la un medica care a mai facut de cateva ori aceasta procedura poate dura 30 de secunde sau aproximativ 3 minute pentru personalul medical cu mai putina experienta in aceasta procedura de recoltare.
Acesta procedura de recoltare de celule stem la nastere, nu prezinta absolut nici un pericol sau durere nici pentru mama si nici pentru bebelus, recoltarea se poate efectua in cazul oricarui tip de nastere (vaginala sau cezariana), exceptie facand doar complicatiile ginecologice ce pot pune in pericol viata mamei si/sau a copilului, si medicul nu poate sa aloce timp si atentie si acestei proceduri. Recoltarea de celule stem in sine, daca e efectuata corect, nu are de ce sa afecteze procesul natural al nasterii, fiind facuta dupa nasterea efectiva.
Concluziile si experientele de pana acum a celor care au recoltat celule stem la nastere si au putut sa le foloseasca pentru diferite terapii este mai mult decat relevant…pana si cei mai sceptici ar trebui sa inteleaga ca prelevarea de sange placentar nu mai este o moda, un “moft” ci devine o necesitate. Tot mai multi parinti au inteles, in mod responsabil, ca aceasta procedura de recoltare poate fi considerata un “cec in alb” ce poate fi folosit pentru a reda la nevoie sanatatea propriului copil. Tu ai face o recoltare de celule stem?
Ce mai discuta lumea pe aici