Mediul inconjurator are un impact deosebit de mare asupra tuturor, indiferent daca suntem sau nu soferi. De aici putem deduce cu usurinta ca mediul inconjurator trebuie cat mai putin poluat. Acest lucru este necesar pentru a evita fenomenele meteo extreme.

Din pacate acest lucru nu este o prioritate pentru majoritatea oamenilor, asta in ciuda faptului ca mediul ne influenteaza viata in mod direct. In prezent ne confruntam cu o poluare extrem de mare, fapt care duce deseori la aparitia unor fenomene meteo cel putin ciudate. Terbuie precizat faptul ca fiecare in parte putem sa aducem un plus fata de acest mediu mult prea imbacsit. In cazul nostru ne referim la soferi.

Cluj – Napoca , orasul in care se respira cel mai curat aer din Europa

Orasul Cluj – Napoca este cu totul deosebit. Acest lucru putem spune si datorita faptului ca un studiu efectuat recent arata ca acest oras este cel mai putin poluat oras din toata Europa. Asta nu poate decat sa ne bucure si sa speram ca si alte orase mari din Europa si din tara noastra vor lua exemplul locuitorilor din Cluj. In Cluj se respira cel mai curat aer deoarece exista o portiune foarte mare cu paduri si verdeata. De asemenea, Clujul este cel mai putin poluat oras pentru ca in acest oras se pot inchiria cele mai bune masini. Masinile de la 321 rent a car Cluj respecta si cele mai stricte norme de poluare. In acest sens se poate afirma ca noi respectam mediul inconjurator si astfel respectam toti oamenii.

Cum sa conduci pentru a nu polua mediul

Evident ca fiecare sofer are stilul sau de condus, insa exista anumite tertipuri pe care orice sofer le poate face pentru a reduce cat de mult poluarea.

Unul dintre aceste tertipuri este gradul de incarcare a masinii. Se cunoaste foarte bine faptul ca o masina incarcata consuma mai mutl carburant si astfel ea va polua mai mult.

Utilizarea aerului conditionat este un alt factor care influenteaza consumul de combustibil si astfel poluarea. Asadar atunci cand nu aveti neaparat nevoie nu utilizati aerul conditionat.

Condusul fara manevre bruste este extrem de indicat. In acest sens masina va consuma mai putin si poluarea va fi mult mai redusa.

Sincronizarea treptelor de viteza este extrem de importanta in ceea ce priveste poluarea mediului. Se  stie foarte bine faptul ca un consum ridicat de carburant duce automat la un surprlus de poluare. In acest sens este indicat sa sincronizati viteza de deplasare cu treptele de viteza aferente automobilului care il conduceti.