Inul este un material popular pe perioada verii datorita confortului pe care il ofera oricui il poarta si a faptului ca poate fi croit in tot felul de forme si stiluri. Atunci cand alegem o rochie alba de in, alegem odata cu ea, delicatetea, dragalasenia si prospetimea aduse de acesta, chiar si cand caldura de afara este insuportabila. Inul este un material natural, racoros, care nu traspira, si de aceea, rochia alba de in este necesara in orice garderoba.

Creatorii de moda au reintrodus inul in moda de rochii de seara din acest an, gasind noi si noi modele cu care sa atraga atentia publicului. Insa cand vine vorba de in, acesta cu greu se poate demoda, pentru ca avantajele pe care le aduce sunt multiple.

Din punct de vedere al lungimii, rochia de in poate fi impartita in 3 categorii:

– rochia deasupra genunchiului, care in functie de design poate fi o rochie simpla cu bretele sau o tunica confortabila.
– rochia pana la mijlocul pulpei, este preferata de obicei de doamnele mai in varsta, pentru a le ascunde genunchii.
– rochia lunga, cea mai comoda si mai boema pe care o poarta femeile de toate varstele si formele.

Nu uitati insa, ca rochia alba de in este o rochie informala, care se poate purta cu usurinta si in oras si la plaja, insa fiind deosebit de simpla, nu cere accesorii foarte sofisticate. Metalele nu se potrivesc deloc cu acest material usor, asa ca alegeti bijuterii din materiale textile sau din lemn, genti mari tot textile si sandale sau balerini. Aveti, de asemenea, grija ce lenjerie purtati pe dedesubt, pentru ca inul este un material usor transparent, asadar este indicat sa purtati lenjerie alba, care se asorteaza cu rochia.