Petrecerea este o ocazie deosebita de a ne arunca hainele obisnuite, casual pentru ceva cu stil, eleganta si o multime de personalitate. In timp ce este usor sa ridici o rochie online sau de la un numar de magazine de imbracaminte, vintage va fi intotdeauna o alegere buna pentru cei care prefera ceva clasic si atemporal. Fiecare deceniu a avut o silueta distincta, care poate fi usor adoptata si facuta proprie, fie ea rigida si structurata, fie libera, fie feminina.

„Rochia de petrecere a devenit o modalitate de a arata simtul modei in timp ce socializai  si nu erai nici prea casual, nici prea formal”.

Ideea unei rochii purtate special pentru un singur eveniment social este un concept relativ nou. Inainte de secolul al XX-lea, majoritatea femeilor aveau doar cateva articole vestimentare care erau purtate regulat si intretinute cu atentie. Chiar si femeile bogate aveau  doar doua sau trei rochii potrivite pentru ocazii speciale. Odata cu aparitia unor modele gata de a fi purtate,  haine vandute in magazine au devenit mai usor sa cumparat, iar  rochiile se gasesc  la preturi accesibile si au devenit un mod obisnuit de a cumpara una noua pentru fiecare eveniment din calendar.