Gamerii vor simti tot timpul nevoia de a-si face un update in ceea ce priveste spatiul de stocare, ultimele jocuri lansate fiind indeajuns de evoluate incat sa ocupe pana la 50GB din spatiul de stocare disponibil. Sunt multe exemple in acest sens insa imbucurator este faptul ca producatorii de hard disk-uri tin pasul si ne ofera produse cu adevarat impresionante.

Prezentul dar si viitorul in materie de hard disk-ul se refera la SSD-uri, ansamble extrem de performante care ofera viteze de lucru extrem de ridicate. Samsung ne ofera un hard disk ce poate tine oricand locul unui HDD clasic si ne poate implementa o viteza de lucru indeajuns de ridicata incat rularea programelor si a jocurilor sa se realizeze la cei mai buni parametri.

Discutam despre un SSD cu o capacitate de stocare record, versiunea de 1TB fiind indeajuns de incapatoare pentru a tine locul unui HDD clasic. Se poate instala orice sistem de operare doriti, atat Linux cat si Windows sau MacOX, puteti rula fara griji cele mai noi jocuri lansate pe piata si puteti lasa loc chiar si stocarii programelor, aplicatiilor, muzicii sau filmelor preferate.

Nu este intocmai un SSD obisnuit, discutam despre un SSD cu un conector de tip mSATA, mult mai rapid si mult mai avansat tehnologic decat alte modele similare. Folosind o serie de cipuri speciale, cei de la Samsung au reusit sa realizeze un SSD mSATA suficient de rapid pentru a-l putea folosi alaturi de alte hard disk-uri insa si extrem de practic.

Pe scurt, Samsung se foloseste de cele mai avansate cipuri dezvoltate pana in prezent, este vorba despre cipurile de 128 GB de top triple-level cell. Conform acestor specificatii, un SSD mSATA va cantari aproximativ 8.5 grame si va avea o grosime de doar 4 mm, modelul prezentat de noi avand o capacitate de numai putin de 1 TB.

Bineinteles ca exista o mica diferenta intre aspectele calculate in mod teoretic si spatiul de stocare efectic, acest aspect fiind prezent in majoritatea structurilor de care un HDD dispune, astfel ca modului mSATA 840 EVO produs de Samsung se va limita la o capacitate efectiva de 960 GB. Chiar daca il veti folosi in regim normal sau pur si simplu aveti nevoie de el pentru a va completa colectia de jocuri, cei 40 GB care lipsesc nu vor fi niciodata o problema, spatiul de stocare fiind suficient pentru orice tip de activitate intreprinsa.