Fie ca vreti sa va modernizati restaurantul, fie ca veti deschide in curand unul nou, este important sa stiti ca tipurile de scaune disponibile pe piata se adreseaza oricarui tip de local si pot avea diferite infatisari, materiale, culori, si functionalitati. In functie de restaurantul dumneavoastra, dar si de necesitatile existente la fata locului, iata o lista a optiunilor pe care le aveti la dispozitie. Un lucru important de tinut minte, inainte de a trece la enumerarea propriu zisa a stilurilor de scaune disponibile, este ca un cazul unei folosiri intense, intr-un mediu public, este esential sa nu faceti un rabat de calitate in detrimentul pretului, pentru ca acesta va va costa in timp mult mai mult.

1. Scaune de aluminiu: sunt usor de mobilizat, de ridicat si de mutat dintr-un loc in altul. Ocupa putin spatiu si sunt de asemenea, rezistente, pastrandu-si aspectul neschimbat o perioada mai lunga de timp. Se gasesc in mai multe variante: scaune de bar cu picioare inalte, scaune pliabile pentru banchete, sau terase, si scaune obisnuite cu cadru metalic, pe care le vedem adesea in cantine sau in alte restaurante in care functionalitatea primeaza. Nu sunt cele mai confortabile, de aceea sunt potrivite in localurile in care nu se petrece foarte mult timp, iar utilitatea e pe primul loc. confortului.

3. Coltare si bancute pentru baruri: Desi in SUA si in Vestul Europei, bancutele si coltarele sunt cea mai populara optiune pentru baruri si cafenele, acestea nu si-au gasit inca locul pe piata de la noi. Un motiv evident este faptul ca sunt destul de greu de mutat si de rearanjat in cazul unor aglomeratii mari. Cu toate acestea, merita sa le luati in considerare daca doriti sa incercati ceva modern si confortabil in acelasi timp. De obicei au cadru de lemn si captuseala moale din material textil sau imitatie de piele.

5. Scaune cu picioare inalte, sau scaune de bar: le vom oferi o categorie distincta, pentru ca asa este si functionalitatea lor. Sunt special concepute pentru persoanele care vor sa stea la bar, adesea sunt suficient de inalte pentru a se potrivi tabliei ridicate a barului si inguste, pentru a ocupa cat mai putin spatiu cu putinta. Aproape fiecare bar, restaurant sau club are nevoie de cateva astfel de scaune. Cand le veti achizitiona insa, acordati atentie barelor ajutatoare pentru a face mai usoara urcarea si coborarea clientilor.

6. Scaune de tip perna: nu sunt atat de practice intr-un restaurant, insa intr-o cafenea sau bar pot ajuta foarte mult la constructia unei atmosfere speciale. Le vedem mai ales in narghilea bars sau in louge-uri relaxante

8. Scaune restaurant clasice cu spatar: pentru un restaurant sunt perfecte atat datorita mobilitatii, cat si pentru confort. Acestea pot fi din lemn sau aluminiu si de cele mai multe ori au o tapiserie textila cu pernita in zona sezutului, pentru un plus de comoditate. Verificati insa sa fie bine legate si rezistente. Cu cat mai mult vor dura, cu atat mai bine pentru bugetul dumneavoastra. Din pacate, daca se strica unul va fi destul destul de greu de inlocuit sau de gasit un model foarte similar si probabil va trebui sa le schimbati pe toate.

9. Canapele sau fotolii: excelente pentru zonele de lounge, VIP areas sau pentru cluburi. Comode, relaxante, luxoase, adesea imbracate in piele dau un aspect elegant localului si tin consumatorii in loc, invitandu-i sa consume mai mult.

Dupa cum vedeti, sunt o multime de stiluri pe piata. Totusi, dumneavoastra stiti cel mai bine care se incadreaza perfect in decorul si atmosfera pe care doriti sa le creati in localul propriu. Pentru a admira o multitudine de stiluri si a alege ceea ce vi se potriveste cel mai bine, click aici! Va dorim succes si mult noroc in cautarea scaunelor potrivite.