Desi reprezinta un sistem de reguli si indatoriri, scoala nu a fost niciodata o corvoada pentre copii. Ei merg si se intorc veseli de la scoala. Copilaria este perioada in care suntem cei mai fericiti, bucurandu-ne de lucrurile simple si totodata perioada in care invatam cel mai mult si cel mai usor.

ACUARELE MOROCOLOR,12CULORI,DIAM.30MM,PALETA – Diverta OnlineImi amintesc cu drag de zilele cand eram scolar. Cand primeam rechizitele scolare, le consideram cadouri. Ma simteam mandru ca le primesc si caram in fiecare zi in ghiozdan chiar mai multe rechizite scolare decat aveam nevoie. De la creioane colorate si blocuri de desen la caiete si truse de geometrie, imi pregateam in fiecare seara ”arsenalul” meu de rechizite scolare cu care aveam sa cuceresc lumea.

Am iubit scoala si mi-am iubit profesorii, acei dascali care pe care nu voiam sa ii dezamagesc niciodata. Daca se intampla vreodata sa iau o nota mai mica decat imi propusesem, in capul meu se contura o tragedie greu de surmontat. Ma rog, acest lucru a fost valabil pana am ajuns la facultate…

Nu o sa uit niciodata acele zile calde de toamna de dinaintea inceputului de an scolar, cand mergeam cu parintii sa imi cumpar rechizitele scolare si uniforma.
Dar scoala nu a insemnat doar locul unde am invatat lucruri noi, unde am asimilat informatii despre lume, in care am invatat sa gandesc, ci a fost si locul meu preferat de joaca. Recreatiile au fost dintotdeaua momente scurte de veselie fara margini pe care le meritam dupa orele de matematica si alte materii care imi dadeau emotii. Iar orele de sport si educatie fizica erau de departe preferatele mele.

MARKER PT COPII,NEGRU,STABILO TRIO SCRIBBI – Diverta OnlineIn zilele noastre, scolarii sunt privilegiati cand vine vorba de pregatirea pentru un nou an scolar. Tehnologia si sistemul educational mai avansat le permit parintilor sa le ofere o diversitate mai mare de articole scolare, mai ales ca pot cumpara rechizitele online.

Acum exista zeci de librarii online care vand articole scolare de toate felurile. Cand eram eu la scoala, nu existau pixuri, stilouri si caiete cu imprimeuri ale eroilor preferati din desenele animate. Mai mult decat atat, ma intreb daca mici elevi mai folosesc numatoarea cu bilute colorate sau folosesc direct calcularul de pe telefonul mobil. Cert este ca parintii mei nu puteau sa cumpere rechizite scolare online. Nici nu aveam calculator, iar internetul era o notiune mai mult decat vaga pentru mine.

Cert este ca si atunci si acum, copiii iubesc sa merg la scoala atat pentru a invata cat si pentru distractie, joaca si prietenii. Inutil sa mai spun ca prietenii facuti in primii ani de scoala sunt cei pe care ii pastrez si astazi.