Cizmele UGG sunt un tip de incaltaminte foarte calduros, care a fost purtat pentru prima data in zona Australiei si a Noii Zeelande. Sunt  foarte usor de recunoscut, intrucat au un model aparte care le diferentiaza de restul produselor din aceeasi gama: sunt din piele de oaie care a fost batucita in prealabil si tratata astfel incat sa fie higroscopica (adica sa respinga apa). Apoi, sunt cusute pe interior cu fire de lana de oaie si sunt relativ late.

Desi par a avea o forma simplista, ele sunt foarte confortabile in timpul mersului si protejeaza foarte bine picioarele, astfel incat corpul sa nu fie afectat de umezeala si nici sa nu piarda temperatura prin membrele inferioare; ori acestea sunt exact motivele pentru care cizmele ugg, asa cum erau ele la inceputuri in jurul anilor 50-60, au fost alese de catre cei care practicau surfing-ul pe valurile oceanelor.

Pe piata din Romania, cizmele din UGG au inceput sa patrunda in urma cu cativa ani, aduse fiind de pe ebay.com sau de pe alte marketplace-uri internationale. La scurt timp, din pacate, au inceput sa apara pe piata si replici (bineinteles, de proasta calitate), precum si modele asemanatoare produse local, cu mici diferente in materie de design astfel incat sa ocoleasca patentele oficiale.

De ce si-ar cumpara cineva astfel de cizme? Atat pentru avantajele enuntate mai sus, dar si pentru faptul ca nu modifica mersul, fiind cizmele recomandate pentru toti cei cu platfus, cu probleme ale membrelor inferioare, precum si pentru toti cei care au nevoie de o incaltaminte calduroasa de iarna. In plus, sunt mai rezistente decat cizmele obisnuite, astfel ca diferenta de pret se justifica, mai ales ca nici nu isi modifica aspectul ca urmare a folosirii indelungate.