Cu totii cunoastem faptul ca serviciile de sanatate oferite in cadrul spitalelor si clinicilor de stat nu sunt nici pe departe ceea ce am avea nevoie sau ceea ce ne dorim.

In ultimii ani, oamenii au putut observa avantajele majore pe care le o polita de asigurare de sanatate privata. De asemenea, numarul spitalelor si clinicilor private de sanatate a crescut semnificativ astfel incat din ce in ce mai multe persoane au posibilitatea sa beneficieze de astfel de servicii. Foarte important este faptul ca prin intermediul politelor de asigurare de sanatate puteti beneficia de servicii de sanatate de calitate. Poti sa te tratezi in spitalele de stat supraaglomerate, cu tehnologie antica si personal in general demotivat de salariile mici sau sa iti cumperi o asigurare de sanatate privata.

Evident puteti merge la o clinica privata de sanatate pentru investigatii sau pentru a fi tratat insa daca nu aveti o asigurare privata de sanatate va trebui sa platiti contravaloarea serviciilor de sanatate de care urmeaza sa beneficiati. In schimb, daca dispuneti de o polita de asigurare privata de sanatate, in cazul in care unul dintre evenimentele asigurate ar avea loc puteti beneficia fara a plati de serviciile medicale dorite.

In ceea ce priveste restructurarea sistemului medical, multi au observat beneficiile majore pe care le poate aduce incheierea obligatorie a unei polite de asigurare de sanatate. Se preconiza impunerea incheierii unei astfel de polite de asigurare de sanatate care ar cuprinde investigatiile uzuale, tratamentul unor afectiuni des intalnite, spitalizarea si interventiile chirurgicale pentru afectiuni des intalnite. O astfel de polita de asigurare ar trebui incheiata de catre toti cetatenii, insa sunt scutiti de la incheierea unei astfel de polite rudele de gradul I ale asiguratului care vor beneficia de tratament prin intermediul politei de asigurare a acestuia, cat si de catre copii, pensionari si studentii pana in 26 de ani.

De asemenea, exista posibilitatea incheierea unei polite de asigurare private suplimentare pentru a beneficia de servicii medicale suplimentare. Se presupune ca ambele polite nu vor putea depasi cumulat 50 de euro.