Fie ca ti-ai luat un fier de calcat, fie ca ti-ai luat o statie de calcat Philips ieftina si buna, ti se intampla uneori sa consideri calcatul rufelor o “corvoada” necesara, pentru a te prezenta intr-o maniera potrivita in societate.
Se poate spune despre timp ca in prezent este o “marfa pretioasa”. Cu programul de lucru aglomerat pe care il avem majoritatea dintre noi, treburile in familie, precum si cele domestice, cu treburile sociale ocazionale, ne este destul de greu sa gasim uneori timpul necesar pentru a calca rufele. Insa exista anumite sfaturi si sugestii care pot transforma calcatul intr-o experienta optima.

Iata cateva dintre acestea!

Asigura-te ca fierul sau statia de calcat pe care o detii este curata

Nu este nimic mai rau decat sa incepi sa iti calci imbracamintea preferata, doar pentru a observa in acest proces ca ai un fier sau statie de calcat murdara. In general, aceste obiecte electrocasnice emana caldura, iar acest aspect atrage dupa sine anumite urme de aburi clare si de placi metalice care in general nu se vor lipi de articolele vestimentare pe care le calci la un moment dat.

Pentru a preveni acumularea de calcar, incearca sa folosesti apa distilata. Daca ai o statie de calcat putin murdara, poti folosi o carpa umeda pentru a sterge foarte bine placa. Pentru acele pete incapatanate, poti incerca sa il stergi cu bicarbonat de sodiu si apa. Ar putea parea la inceput ca faci un mic efort, dar pe termen lung acest “efort” merita.

Spala-ti hainele intr-o maniera “inteligenta”

Stiai ca felul in care iti speli hainele poate afecta timpul pe care il petreci calcand? Poti lua in considerare reducerea ciclului de rotire, atunci cand iti speli hainele. In plus, este foarte important sa te asiguri ca nu supraincarci masina de spalat. Acest lucru le va acorda rufelor pe care le speli intr-un anumit ciclu de spalare sansa de a “respira”.

Daca obisnuiesti sa iti lasi hainele sa se usuce la aer, le poti pune pe umerase in timp ce acestea sunt umede. Acest aspect va reduce increturile pe care le pot forma articolele vestimentare si, involuntar, timpul pe care il vei petrece calcand rufele. Nu in ultimul rand, nu uita sa iti pliezi hainele pe masura ce le scoti din masina de spalat, in loc sa le arunci direct in cosul de rufe.

Urmand aceste sfaturi, vei observa ca iti va fi mult mai usor sa iti calci rufele cu o statie de calcat profesionala si ieftina!