Sfaturi pentru a preveni o intrare prin efractie – A preveni este mult mai simplu decat a trata! Nu este o zicala valabila doar domeniului medical. Mai bine sa prevenim o eventuala intrare prin efractie decat sa ne refacem psihic si financiar dupa ceea ce ea deja s-a produs.

1. Blocati-va toate ferestrele şi uşile. Pare banal, dar se intampla sa uitam usa sau geamul deschis atunci cand plecam de acasa sau pe timp de noapte. Cei mai multi spargatori reusesc sa patrunda in interior, deoarece proprietarul a uitat a bloca ferestre sau usile.

2. Ascundeti cheile de rezervă în locuri mai puţin evidente. Daca stati la casa, poate vă păstraţi o cheie de rezervă sub presul de la intrare sau pe partea de sus a uşii. Nu mai lasati chei de rezerva in astfel de locuri, bine stiute de catre infractori.

3. Consolidati orice geam prin care s-ar putea patrunde in interior. Un geam în apropierea unei uşi este o ţintă principală pentru hoţi. Un hoţ ar putea sparge sticla, ca apoi sa ajunga a debloca uşa. Un hot ar putea patrunde direct prin fereastra, prin geamul spart, in incapere. Asigurati-va ca usile cu geam sunt protejate cu grilaje metalice, de tip rulou, pentru ferestre si usi. Asigurati-va ca ferestrele sunt protejate de grilaje ferestre din fier forjat. !!! daca locuiti la etajul 1, aveti grija ca accesul sa fereastra sa nu se poata realiza prin escaladare. Atunci pericolul este iminent ca si in cazul parterului de bloc.

4. Cumparati incuietori de buna calitate. Alegeti incuietori sau zavoare de calitate. Zavoarele se extind de la uşă în cadrul uşii, creând un sistem de blocare puternic care este greu de depasit.

5. Protejaţi-vă uşile de la intrare. Cea mai comună metodă de intrare este spargerea usii. Multe uşi sunt uşor de lovit cu piciorul, chiar dacă acestea au o siguranţă. Montand un sistem de grilaje metalice pentru usi, spargerea usii este practic imposibila.

6. Montati sisteme de alarma sau camere video de suravegheat. Sistemul de alarma va fi auzit de catre vecini iar camera de supravegheat descurajeaza din start un potential infractor datorita temerii de a fi prins in urma vizualizarii casetei inregistrate.