Aranjarea diverselor piese d emobila de living ar trebui sa fie suficient de flexibila incat sa va permita activitati variate. Daca livingul dumneavoastra functioneaza ca o camera de oaspeti si ca o camera de zi, probabil ca aveti nevoie de mai multe obiecte in camera (mai multe scaune sau canapele, televizor, calculator si altele).

Pentru unele camere, aranjamentul este mai dificil. Din cauza locatiei elementelor arhictecturale (precum usile si ferestrele), a gasi un aranjament perfect nu este o sarcina usoara. Dificultatile apar atunci cand o camera are doua puncte de focalizare a atentiei. Spre exemplu, a incerca sa puneti scaunele intr-o camera cu televizor si cu masa de laptop ar putea fi dificil. Cateodata, puteti sa profitati de ambele puncte de focalizare, dar de cele mai multe ori va trebui sa va indreptati atentia (si decoratia) numai catre unul dintre aceste puncte.

Cateva sfaturi de baza exista tocmai pentru a fixa acele variante de aranjament perfecte:

1. Aranjati mobila de living astfel incat traficul sa nu treaca intre televizor si canapea

2. Pentru a crea un simt al unitatii, plasati mobilierul paralel cu peretele. Mobila plasata in diagonala creeaza in schimb noutate si contrast.

3. Lasati un perete fara nicio piesa de mobilier.

4. Apelati la un furnizor de mobila la comanda pentru a construi piese de mobilier nevonventionale (rafturi, console, cutii de depozitare). Astfel, camera va arata original, cu mici puncte neobisnuite care va face camera sa para originala si tinereasca.

5. Plasati o masuta langa scaune sau canapele pentru bauturi, ochelari de citit si carti etc.

6. O camera prea mare poate parea neprimitoare. Prin decoratiuni, o camera mai mare poate fi gandita ca fiind mai multe spatii mici si intime. O parte a camerei poate fi folosita pentru activitate, in timp ce alta pentru intimitate si confort. Prin piesele de mobilier modern pe care le folositi, puteti reusi sa aveti o camera multifunctionala.