Montarea cosurilor de fum este o procedura destul de dificila, specialistii din acest domeniu de activitate sustinand faptul ca acest aspect detine o importanta maxima in buna functionare sistemica pe termen lung. Sfaturile care implica desfasurarea propice a procedurilor de proiectare si instalare sunt diversificate, acestea atingand planuri variate de actiune. Un prim factor relationat cu proiectarea cosului de fum este reprezentat de necesitatea ca montajul sa fie relationat cu momentul intial de configurare a locatiei respective, tocmai pentru ca este important sa nu intervina deficiente pe traseul instalatiei termice. Acesta implica o delimitare precisa, iar montajul ulterior poate genera anumite schimbari in planul design-ului initial, sustinute de anumite costuri suplimentare nedorite.

De asemenea, conteaza intr-o masura superioara indeplinirea functiei de baza, motiv pentru care trebuie sa va asigurati de faptul ca nu exista vreun element in acest ansamblu care sa obtureze eliminarea gazelor rezultate in urma proceselor de ardere. Evacuarea propice a acestor substante care pot fi nocive in cantitati mari reprezinta motivul principal pentru care este nevoie de verificarea tronsonului vertical pin care patrund gazele, astfel incat tirajul final sa fie efectuat cu succes.

Gazele rezultate in urma arderii reprezinta substante chimice finite care necesita un parcurs aerisit pana la suprafata, motiv pentru care parcursul lor ascensional nu trebuie sa fie ingreunat de diverse elemente cu un rol definitoriu in stoparea circulatiei libere. Totusi, chiar daca aceste aspecte sunt respectate in totalitate, pentru un grad sporit de functionalitate devine important sa optati pentru un canal de fum de dimensiune redusa. In continuare veti avea nevoie de o pozitie precisa pentru montajul unor cosuri de fum, verticalitatea design-ului fiind varianta optima fiabila pentru orice tip de locuinta.

Un alt sfat major este reprezentat de optiunea pentru un unghi de racordare amplificat, mai ales daaca se utilizeaza combustibili naturali, precum cei care se bazeaza pe latura lemnoasa. In acest caz, dimensiunea de aproximativ 45 de grade este varianta optima pentru un rezultat vizual si functional satisfacator. Am vorbit de faptul ca ar fi de preferat sa nu existe devieri ale vaporilor de fum toxic, insa nu am precizat principalul efect negativ pe care acest proces il detine asupra propriei estetici. Se pot observa depuneri frecvente de funingine pe interiorul cosului de fum, alaturi de fisuri superficiale. Chiar daca nu sunt consecinte negative majore, prin frecventa lor sporita se pot genera dificultati in mentinerea unui grad constant de mobilitate si flexibilitate, alaturi de buna functionare a instalatiilor montate. Astfel, costurile nu sunt deloc estompate, aspect dorit in urma contractarii unor servicii mult mai ieftine, ci amplificate prin prisma lipsei de profesionalism si exigenta.