Cerneala de refill nu este, intotdeauna, la fel de bună ca cerneala originală . Dacă doriti doar imprimare de pagini pentru lectura personală, este ok . Cu toate acestea , dacă doriti imprimare de fotografii sau elemente pe care doriti să le puneti in ramă, diferenta de culoare este de multe ori vizibilă . O solutie pentru acest lucru ar fi schimbarea cartuselor în functie de utilizarea imprimatelor, dar acest lucru se poate transforma într-o reală uzură fizică a utilizatorului, de-a lungul timpului. O modalitate bună pentru a evita acest lucru este să cumparati un kit de refill cartuse, cu garantie. S-ar putea sa plătiti in plus pentru un astfel de kit , dar asta e acceptabil si recomandat.

Din propria mea experientă, kitul de reumplere cerneala folosit la propriile mele cartuse de imprimantă nu a fost foarte economic pentru mine. Cartusul de refill nu părea să dureze mult timp si chiar si după un număr mic de pagini, am observat decolorare. Din moment ce, de obicei, imprimam fotografii, acest lucru a fost inacceptabil pentru noi. Potrivit propriei matematici, costul pe pagina tipărită de calitate a fost foarte mare cu refill de cartuse, mai mare chiar decât cumpararea unora noi.

După această experientă , am discutat despre kituri de refill cartuse cu mai multe persoane care stiu că lucrează în domeniul IT si folosesc cartuse de imprimantă la locul de muncă. Cei mai multi intervievati au observatii similare – cartusele lucreaza bine la imprimante pentru uz intern în care claritatea si profunzimea negrului nu este importanta, dar pentru uz extern ar folosi fie un cartus nou sau un cartus renovat dar cu garantie. Cartusele renovate, în general, nu sunt disponibile pentru imprimante cu jet de cerneală low- end (cele pe care le avem pe acasă), ca optiune, se folosesc mai ales la imprimante mai mari.

Concluzia mea este simplă: kiturile de refill functioneaza dacă nu imprimati fotografii sau alte documente pe care intentionati să le folositi in public sau să le arhivati. Dacă ati ales imprimana doar pentru retete de prajituri, refillul cartusului va satisface cu usurintă nevoile dumneavoastră si vă va salva banii. Dacă aveti nevoie de a imprima in cea mai mare parte fotografii si documente de înaltă rezolutie în care culoarea si claritatea sunt importante, cumpărarea celui mai bun cartus de imprimantă este cea mai bună afacere, si probabil, va salva si bani si energie .
Cu alte cuvinte, totul se reduce la modul în care utilizati imprimanta.