Internetul s-a dezvoltat mult de-a lungul timpului, aducand o multime de avantaje si beneficii. Datorita lui, persoane aflate la sute sau mii de km distanta pot comunica mai usor, se pot vedea una pe cealalta, pot impartii fisiere, documente, clipuri si multe altele, toate doar cu un calculator personal, notebook sau mai nou  tablete pc etc. si o conexiune la internet.

Un domeniu care a fost cu totul revolutionat in ziua de azi datorita dezvoltarii internetului este cel al cumparaturilor. Shopping-ul pe internet a crescut in popularitate cu o viteza astronomica, si asta datorita mai multor factori. Probabil, factorul principal este comoditatea, putand achizitiona orice din confortul propriei locuinte, iar produsele dorite ajung la usa casei cumparatorului, fara ca acesta sa fie nevoit sa faca un drum in plus pana la magazin sa cumpere personal produsul, magazin care poate ca nici nu exista in propriul oras. Astfel se castiga si timp si bani de pe presupusa deplasare.

Un alt factor important este variatatea. Astfel, putem achizitiona diferite produse deodata. Produse care, in mod normal, nu se vor regasi niciodata in cadrul aceluiasi magazin, scapand de mai multe drumuri si economisind timp si bani de benzina.

Pe internet putem cauta foarte usor pretul cel mai mic. Mult mai rapid decat am face-o in magazinele obisnuite. Astfel a aparut conceptul de comparator de preturi. Acestea sunt niste site-uri extraordinar de utile care ne permit sa cautam anumite produse precum telefoane, tablete, laptopuri, electrocasnice etc, iar rezultatele acestei cautari ne vor arata pe ce site articolul dorit de noi este mai ieftin si cu cat. Datorita acestor comparatoare de preturi, cumparaturile pe internet au devenit si mai comode decat au fost, asta daca mai credea cineva ca asa ceva era posibil.

Probabil pana acum ati fost fideli unui singur magazin online, cumparand orice aveati nevoie numai de acolo. Veti fi surprinsi sa vedeti cat de ieftin puteti cumpara exact aceleasi produse, dar pe alte site-uri, mai putin cunoscute.