Imaginati-va, din senin, va simtiti creierul rotindu-va 180 de grade la viteza fulgerului, ca si cand ar fi alimentat de un curent electric. Acest sentiment bizar nu este ameteala sau orice ai experimentat vreodata. Te panici si te intrebi: „O sa o iau razna?” Sau mai rau: „O sa mor?” Incercati sa il eliminati cand dintr-o data se intampla din nou.

Potrivit Institutului National de Sanatate Mentala, aproape unul din cinci romani va experimenta o tulburare de anxietate intr-un anumit an. Exista peste 100 de simptome posibile, multe dintre care nu te-ai astepta niciodata sa fie cauzate de anxietate. Din acest motiv, atunci cand apar, adesea exacerbeaza anxietatea din cauza ingrijorarii cauzate de simptome.

Urmatoarele sunt cateva dintre simptomele mai bizare ale anxietatii, desi majoritatea nu sunt neobisnuite. Daca aveti simptome care persista, solicitati asistenta medicala pentru a exclude o cauza medicala, deoarece toate simptomele anxietatii pot fi asociate si cu diferite afectiuni medicale.

Indigestie
Anxietatea poate provoca indigestie temporara sau chiar cronica. Eruptia, trecerea gazelor, diareea si arsurile la stomac pot fi toate simptome ale anxietatii.

Tinnitusul
Tinnitusul Phantom Ringing , care este un sunet in urechi, poate fi un semn de stres sau anxietate si poate fi experimentat in mai multe moduri. Potrivit anxietycentre.com, este posibil sa auzi zumzeturi, sunete, vajaituri, ciripituri, hohote, zgomot sau orice alte sunete.

Senzatie de arsura
Acest simptom neobisnuit de anxietate poate fi simtit pe piele, buze, limba si chiar in ochi. Se poate simti ca o arsura solara in ciuda absentei arsurilor solare, a unei senzatii intepatoare sau chiar a scanteilor.

„Exista peste 100 de simptome posibile, multe dintre care nu te-ai astepta niciodata sa fie cauzate de anxietate.”