Fiecare din aceste subcategorii de produse contin un numar mare de soiuri – vom aminti acum cateva dintre cele mai utilizate alaturi de caracteristicile lor esentiale:

Soiurile timpurii – precum Hannah’s Choice, Earlieblue, Duke, Spartan – sunt definite prin tufa de vigurozitate inalta sau moderata, de inaltime mare (de 150-180 cm); fructele sunt de marime medie si medie inspre mare, avand gust aromat; chiar si in zonele climatice reci, acestea au o coacere devreme; Spartan si Duke se preteaza foarte bine recoltarilor mecanizate.

Soiurile de sezon – ca Patriot, Bluecrop, Chandler – sunt caracterizate de cresterea tufei la inaltime medie; fructul va fi mare sau foarte mare (la Chandler acesta poate atinge un diametru de 20 mm), fiind foarte aromat si gustos; se coace in mijlocul lui iulie, pana in septembrie.

Soiurile tarzii – ca Legacy, Elliott – acestea formeaza o tufa viguroasa, de o inaltime mare; ceea ce le face diferite de celelalte este atat rezistenta la temperaturile reduse, productivitatea foarte ridicata pana tarziu in septembrie; Elliott necesita o tundere mai atenta; fructele sunt de marime medie.

Bineinteles, pe langa aceste se pot produce zeci de modele. Insa cele enumerate mai sus au un succes deosebit si pot aduce o productivitate de 12-15 tone per hectar, ajungand pana la 50 de tone per hectar.

Materialul saditor al acestor soiuri, comercializat de Pepiniera Olunden din Romania este originar din SUA si aclimatizat conditiilor din tara noastra, fiind de o calitate superioara, lipsit de boli.