Iau STIHL ca exemplu, cel mai mare producator de unelte motorizate cu benzina din lume. Partea mai putin buna despre pozitia fruntasa este ca voor aparea tot mai multi oameni sau companii tentate sa isi faca propriile unelte folosind tiparul drujbelor STIHL sau chiar sa faca replici ale drujbelor in incercarea de a vinde produse de slaba calitate sub denumirea de STIHL.

Acessti asa zisi furnizori vand produse contrafacute marca STIHL, ale caror aspect s-ar putea sa va tenteze sa le achizitionati, dar ulterior veti afla ca niciuna dintre caracteristicile respectivelor drujbe nu coincid cu cele intalnite pe o drujba originala. Niciodata nu e indicat sa cumparati o drujba STIHL second hand, sau de la vanzatorii stradali, respectiv pietele unde se vand diverse obiecte. De asemenea, nici site-urile neautorizate, care ofera fel si fel de discounturi sau comercializeaza motofierastraie STIHL prin licitatii nu sunt demne de incredere.

Drujbele STIHL sunt caracterizate, printre alte lucruri, de o calitate foarte stricta si standarde obligatorii de siguranta. Imitatiile motofierastraielor nu intrunesc aceste standarde, fiind un motiv de ingrijorare pentru ca si cele mai mici deficiente va pot pune viata in pericol.

De  regula, fiabilitatea, durata medie de functionare si performanta medie ale drujbei sunt compromise. Sunt sanse mari ca produsele contrafacute sa nu functioneze conform asteptarilor, sa se strice intr-o perioada foarte scurta de timp.

Cum diferentiezi o drujba STIHL originala de una contrafacuta?

Uneori poate fi dificil sa faci aceasta dinstinctie fara a analiza detaliile. De regula, designul este destul de atent facut astfel incat sa se asemene. Deseori chiar si logo-ul este preluat. STIHL, spre exemplu, graveaza intotdeauna logo-ul pe drujba, deci nu foloseste niciodata stickere pentru asta. Singurul mod sigur de a obtine un motofierastrau original de la STIHL este acela de a-l achizitiona de la dealeri autorizati. Puteti gasi lista acestora aici.