Stațiunea Durău este unul dintre locurile moldave cele mai frecventate și preferate de turiști din toate colțurile țării (îndeosebi din județele din Moldova). Petrecerea unui sejur la munte pe aici înseamnă multă relaxare și încărcare a bateriilor. De aici vei putea să pleci în drumeții pe munte, pe Ceahlău, deoarece acesta domnește deasupra stațiunii, astfel încât nu va fi greu de cucerit, mai ales dacă vei avea echipamentul de munte special. Vei putea vizita în drum spre Ceahlău și vârful Toaca, în funcție de traseul pe care îl apuci, cabana Fântânele, casacada Duruitoarea și cabana Dochia. Totodată, atunci când ajungeți pe platou, puteți merge și la mânăstirea construită acolo. Dacă vei dori, vei putea opta și pentru campare pe munte, costul fiind destul de mic, doar 10 lei pe zi. Această stațiune este o destinație perfectă și pentru taberele la munte, mai ales pe timp de vară.

Ofertele de cazare la munte sunt  diversificate, prețuri ceva mai ridicate găsind la hotel și la pensiunile mai din vale. Acestea vin cu niște condiții de cazare excelente, astfel încât zilele petrecute pe aici vă vor impresiona în mod plăcut. Te vei putea caza la “Hanul lui Movilă” (situat mai sus de releu) pentru a avea o panoramă asupra a stațiunii sau vei putea opta să stai aproape de mânăstirea Durău și de stație la hotelul “Bistrița”. Nu uita să treci să iei un prânz copios la restaurantul “Grienz”, deoarece mâncarea este gătită din ingrediente locale.

Însă, până a ajunge în Durău, fie că vei vizita înainte de a sosi, fie că vei vizita la plecare, poți trage o fugă și până la ruinele Palatului Cnejilor (construit în secolul al XVII-lea). Pe timp de iarnă, aici este o pârtie destul de modestă, dar care vine cu multă zăpadă, căci să nu uităm, Durăul este situat la poalele Ceahlăului, la 780-800 metri.