Una dintre cele mai populare campanii de wellness care au aparut recent este cautarea fortei. Acest lucru a provocat o contradictie a epidemiei „slabe deasupra tuturor celorlalte”. In timp ce la prima vedere aceasta vorba pare a fi pozitiva – la urma urmei, puterea este o trasatura admirabila – dupa examinare, putem vedea de ce acest tip de mesagerie este problematic si inca inradacinat in cultura dietei. Aceasta vorba nu este altceva decat o incercare invelita subtire de a crea inca o constructie pe care corpurile noastre sa o incorporeze. Inca mai functioneaza prin obiectificarea trupurilor noastre si pierde din vedere faptul ca forta noastra fizica nu este un factor determinant al valorii noastre.

„Cand ne deplasam dincolo de expresia fizica a sanatatii, putem intra in practicile care ne servesc cel mai mult. Shahad Alzaidan

In plus, ea continua sa se concentreze pe exterior, uitand faptul ca oamenii pot avea forta formidabila si nu arata intr-un mod specific. In afara de faptul ca puterea este o masura relativa, atunci cand ne concentram asupra exterioara, punem conditii asupra iubirii si acceptarii noastre de sine. Acum, in loc sa fie suficient de slabi pentru a fi demni, trebuie sa fim suficient de puternici pentru a fi demni. Aceeasi poveste, personaje diferite.

Nu este nimic in neregula cu obiectivele fizice si urmarirea lor. Este admirabil sa te provoci, sa fii dedicat unei practici fizice, sa ajungi mai departe decat ceea ce ti-au determinat limitele percepute sa crezi ca poti ajunge. Cu toate acestea, intentionalitatea acestor actiuni este cruciala. Un act motivat de dragoste de sine afecteaza bunastarea noastra generala intr-un mod foarte diferit de cel produs de rusine. A cumpara in modulul „puternicul este noul slab” inseamna ca trebuie sa fim suficient de puternici pentru a fi acceptati, ceea ce este pur si simplu fals. Forta trupului vostru va scadea si va curge cu ciclurile vietii, iar voi veti fi complet si intregi, indiferent de cat de puternici sunt din punct de vedere fizic.