În timp ce gestionam o campanie Adwords săptămâna asta, mi-au sărit în ochi niște “oferte de webdesign” absolut dubioase, cu prețuri cuprinse între 150 și 300 Lei. Personal, când am calculat tarifele pe care le practic, am stabilit niște praguri, în funcție de cheltuielile pe care le am, astfel încât nu pot lucra sub acest prag deoarece nu este rentabil. Dar nu vreau să intru în aceste detalii. 

Nedumerirea mea este următoarea: “Ce website crezi că poți realiza cu 250 Lei” sau altfel spus, cu ce profit te alegi în urma dezvoltării unui website pentru 250 Lei. Păi haideți să calculăm rapid, estimativ: 16% din acest venit este impozitul pe profit. Nu cred că la 250 Lei îți mai permiți să bagi și cheltuieli… În urma plătirii impozitului, ți-ar mai rămâne 215 Lei. Conform legii în vigoare aplicat tuturor societăților comerciale, minim. În cazul în care mai dorești să te folosești de acest profit, vei mai plăti încă 16% impozit pe dividente la retragere.180 Lei.

Aș vrea să știu și eu, chiar sunt curios, cum poți “ține” o firmă obținând un profit per proiect de 180Lei.

Nu vreau să se înțeleagă absolut nimic, în afară de ceea ce trebuie. Deasemenea, nu vreau să contest calitatea serviciilor pe care aceștia le oferă. Eu doar sunt curios cum o astfel de firmă rezistă pe piață. PS: Pentru a vă face o impresie, la Madvertise, un proiect de Webdesign (simplu, un website de prezentare), costă undeva la 250 Euro în timp ce o aplicație web complexă, ca de exemplu un magazin online, va pleca de la 600 Euro. (PS2: Încă se lucrează la noul nostru website. Va fi gata în cel mai scurt timp), pentru că suntem prinși și în alte proiecte).

Lămuriți-mă și pe mine vă rog…