Fiecare persoana pasionata isi doreste sa fie o versiune a lui Michelangelo atunci cand vine vorba de pescuit. Insa, pentru ca nu fiecare balta in parte poate fi o capela sixtina gata de a fi pictata si pentru ca nu orice pescar poseda “pensulele potrivite”, atunci unele capturi raman in stadiul de “naluci”. Daca intr-adevar doriti sa va testati abilitatile de pescar, atunci puteti urmari acest set al capturilor de colectie.

Sheepshead (Archosargus Probatocephalus). O specie care se deosebeste, in primul rand, prin dantura sa atipica. De ce este neobisnuita? Pentru ca se aseamana intr-o proportie uimitoare cu dantura umana. Problema intervine in momentul in care incercati sa capturati aceasta specie cu ajutorul unei momeli artificiale. Totusi, daca detineti in colectia proprie un navomodel cu sonar, sarcina devine dintr-o data mult mai simpla, conditia fiind aceea de a merge la pescuit in Brazilia sau in apele locale ale Brooklyn-ului, mai precis in Sheepshead Bay. Ideea este urmatoarea: acesti pesti traiesc printre stanci si sub poduri, iar metoda de pescuit ar trebui sa fie cea la musca, utilizand ca momeala fie un crab lautar, fie un crevete de dimensiuni potrivite.

Crapul comun (Cyprinus carpio). Se pare ca aceasta specie nu poate fi pacalita usor cu ajutorul momelilor artificiale, ea bazandu-se intr-o proportie decisiva pe simtul olfactiv. Din aceasta cauza, momelile artificiale ies din discutie la pescuitul crapului. De asemenea, conform studiilor efectuate in domeniu, crapul consuma chestii prea mici pentru a fi vazute cu ochiul liber. La prima vedere, sunt multe sonare navomodele care va pot indrepta spre aceasta specie, insa trebuie sa aveti grija la puterea transmitatorului si la sensibilitatea receptorului. Asadar, daca sunt echipate cu sonare performante, barcile de plantat momeala devin utile, in special daca dispuneti aleatoriu hrana intr-o anumita arie, mizand pe dimensiuni variate ale momelilor.

Permit (Trachinotus falcatus). Daca utilizati o jumatate de crab atunci aceste fiare vor deveni usor de capturat, regula fiind de a taia momeala in bucati cat mai mici, insa ramane fundamental sa alegeti doar crabul ca si momeala si sa pescuiti in tarile specifice: Honduras sau Nicaragua.

Bonefish( Albula Vulpes). Pentru a porni de la o premisa corecta trebuie sa amintim faptul ca aceasta specie este greu de gasit. Asadar, prinderea ei depinde foarte mult de disponibilitatea speciei in zona in care doriti sa pescuiti. Insa, in momentul in care inoata alaturi de cambula, pastrav de mare sau sebasta, pestele devine mai usor de capturat.

Tilapia (Oreochromis niloticus). Da, este greu sa pacaliti un vegetarian sa manance orice hrana care poseda aripioare sau picioare, insa exista momeli special configurate pentru speciile din aceasta clasa. Dincolo de salata, ele mananca si lave sau peste. Acestea vor functiona daca prindeti o zi norocoasa si daca sonarul functioneaza asa cum trebuie. Insa, avand in vedere habitatul sau natural – Nilul – devine foarte dificil sa il prindeti.

Rosterfish (Nematistius pectoralis). Acesti pesti sunt speciali in momentul in care vine vorba despre ceea ce mananca. Ii puteti pacali sa se hraneasca sporadic cu Rapala Subwalkers si alte momeli similare. Insa, in general, firul lansetei utilizate pentru a captura un astfel de peste este mult prea putin rezistent in comparatie cu forta specimenului.

Muskie (Esox masquinongy). Trebuie sa adaugati in colectia dumneavoastra acest trofeu, insa nu este deloc simplu. Un sonar care sa ii marcheze prezenta nu ar fi prea folositor, pestele fiind cunoscut sub porecla de “peste dintr-o mie de mulaje”, ceea ce il face dificil de reperat in apa. Totusi, tehnicile recente au demonstrat faptul ca nu este imposibil de capturat.

Mullet( Mugilidae). In loc sa il priviti ca momeala mai bine incercati sa il prindeti. Da, acesta face parte din clubul vegetarian, insa va poate pacali daca nu ii cunoasteti tabieturile. Folositi o lanseta cu fir subtire pentru a-l prinde. Perioada propice pentru a-l captura este in timpul amurgului. Nu se merita sa il pastrati, caci pretul sau abia atinge 10 lire sterline.