Ferestrele cu tamplarie din PVC sunt considerate lider de piata cand vine vorba de alegerea ferestrelor pentru locuinta personala. Sunt trei mari tipuri de ferestre de termopan, cele cu tamplarie din PVC, cele cu tamplarie din Aluminiu si cele cu tampalrie din lemn. Oricare din aceste tipuri de ferestre ar putea fi considerate potrivite pentru instalarea intr-o locuinta, asa ca de ce majoritatea cumpara ferestre cu tamplarie PVC in defavoarea celorlalte doua?

  • Se considera ca ferestrele cu tamplarie din PVC nu au nevoie de intretinere. In mare parte aceasta caracteristica este corecta. PVC-ul este un material foarte rezistent ce necesita putina intretinere spre deosebire de lemn sau Aluminiu. Ultimele doua avand nevoie de intretinere si vopsire pentru a avea un aspect placut si a face fata intemperiilor. Lemnul in special are nevoie de ingrijire deoarece apa ar putea deteriora structura ferestrei. Asta nu inseamna ca ferestrele cu tamplarie din PVC nu au nevoie deloc de intretinere, fiindca rama tot trebuie spalata, geamul tot trebuie sters iar daca se intampla ca mecanismele de inchidere/deschidere sa scartaie, va trebui sa le ungem. Totusi, ferestrele cu tamplarie din PVC nu au nevoie de prea mare intretinere.
  • Ferestrele cu tamplarie din PVC, daca sunt de inalta calitate atunci sunt construite folosind multi-camere si au de asemenea caracteristici de mentinere a caldurii in structura. Acest lucru permite o buna pastrare a caldurii fiindca structura lucreaza in conjunctura cu geamul dublu sau triplu, nelasand aerul rece sa patrunda in incapere.
  • Atat ferestrele din Aluminiu cat si cele din lemn impiedica sunetul exterior sa patrunda in incapere.
  • Probabil principalul motiv pentru care oamenii aleg ferestrele cu tamplarie din PVC este pentru ca doresc sa economiseasca bani reducand volumul de energie consumata pentru incalzirea locuintei. Pretul gazelor naturale creste de la an la an, al petrolului la fel, sa nu mai zic si de energia electrica, iar noua ne ramane sa cautam solutii cat mai ieftine si mai practice pentru a economisi niste banuti.
  • Calitatea geamului folosit pentru crearea unei ferestre este la fel de importanta ca si materialul folosit in tamplaria ferestrei. Tamplaria din PVC imbinata cu geamuri dublesau triple ne asigura ca vom avea niste ferestre durabile, securizate si eficiente.

In final, este important sa avem ferestre care salveaza din energia consumata, care sunt bine securizate si nu necesita intertinere, dar ferestrele cu tamplarie din PVC te vor pune si intr-o lumina buna deoarece cei ce au ales acest tip de fereastra, nu au regretat decizia facuta.