De obicei, beneficiarii de foraje puturi apa sunt persoane care nu au pregatire speciala in acest domeniu sau care chiar nu au nici o informatie despre aceste lucrari, nu stiu despre ce este vorba. Tot ce au de facut este sa ia decizii corecte insa riscul de a lua decizii gresite este mult mai mare, si impreuna cu posibilitatea de a fi pacaliti nu face decat sa-ti pierzi increderea sau chiar sa renunti.
Pentru a lua decizii cat mai corecte, mai jos puteti citi cateva informatii pe care trebuie sa le stiti despre foraje puturi apa.

Multe persoane confunda fantana cu putul forat. Fantana este metoda clasica de a scoate apa. Un avantaj al acesteia este ca e de mica adancime si are durabilitate indelungata, insa datorita poluarii, nu mai reprezinta solutia optima pentru alimentare cu apa.

Putul forat este metoda de a scoate apa doar cu pompe submersibile si ar trebui sa fie primul lucru pe care sa-l aveti in vedere atunci cand va construiti o casa deoarece apa este necesara in procesul de constructie si astfel veti economisi si ceva bani.

In timpul executarii de foraje puturi trebuie sa se acorde atentie deosebita localizarii putului, acesta trebuie sa fie situat la o distanta de cel putin 20 m fata de fosa septica. Chiar daca firmele care ofera lucrari in domeniul forajelor, stiu ce au de facut este important ca dumneavoastra sa stiti sa alegeti firma potrivita. Puteti gasi firme care executa forari puturi apa in functie de zona in care doriti sa realizati astfel de lucrari. Alegerea corecta o puteti face in functie de tarife, de serviciile pe care aceasta le ofera si ofertele pe care vi le poate propune.

Forajele pentru alimentare cu apa se pot realliza atat in sistem uscat cat si in sistem hidraulic rotativ sau percutant.

In sistem uscat pot fi realizate forajele de mica adancime (maximum 50 m) deoarece straturile acvifere nu au de suferit, insa timpul de executie este ceva mai mare.

In cazul realizarii de foraje de medie si mare adancime este nevoie de instalatii mecanice cu circulatie directa sau inversa, depinde in mare parte de zona si de scopul urmarit. La executarea unui foraj pentru alimentare cu apa trebuie sa se vor respecte anumite etape insa daca apelati la servicii de calitate oferite de firmele din acest domeniu, cu siguranta nu o sa aveti probleme pe viitor.

Tot ce va ramane de facut este sa cautati firma potrivita care sa indeplinesca cele mai inlte standarde de caliate in prestarea serviciilor.