Cum să cumpărați un parfum barbatesc:

Cumpărarea unui parfum este o artă și o știință! Este arta a afla ce combinații de mirosuri funcționează cel mai bine cu mirosurile și stilul tău specific de corp, precum și ce parfumuri se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Concentratii de parfumuri:

Aftershave : în jur de 1-3% concentrație de parfum.
Eau de colonie : în jurul a 5% concentrație de parfum.
Eau de toaletă : în jurul a 10% concentrație de parfum.
Eau de Parfum : 15% concentrație de parfum.

Cu cât concentrația de parfum este mai mare, cu atât este mai puternic și durează mai mult mirosul.

Înțelegerea notelor de parfum:

Notele de bază sunt aromele subtile, care stau la baza doar după 30 de minute. Ele formează fundamentul parfumului.
Notele de mijloc sunt vizibile în câteva minute și sunt „inima” parfumului. Pe măsură ce, cele mai importante note se disipă, notele de mijloc apar. Acestea sunt de lungă durată și se amestecă cu notele de bază.
Notele de vârf sunt mirosurile imediat percepute – notele mai clare, mai strălucitoare și mai puternice, care sunt percepția inițială.

Nu cumpărați un parfum pe baza notelor de top. În schimb, pulverizați și așteptați câteva minute pentru ca notele de mijloc să apara. Trebuie să acordati timp parfumului ca să „se așeze”, astfel încât să miroșiți parfumul real, nu doar mirosurile inițiale.

Care este cel mai bun parfum barbatesc pentru tine? Nu este doar unu!

S-ar putea să aveți mirosul de „semnătură” (colonia pe care ați găsit-o cel mai bine întruchipează persoana pe care vrei ca ceilalți sa o simtă prin intermediul mirosului), dar ar trebui să luați în considerare utilizarea unei selecții de mirosuri – câte unul pentru fiecare sezon.

Aromele barbatesti de iarnă tind să fie mai spinoase și mai pline cu note de pădure, deoarece mirosurile mai adânci se dezvoltă în vreme rece.

Parfumurile de vară tind să fie mai ușoare, mai strălucitoare și mai accentuate pe notele de citrice, deoarece aceste parfumuri dau un apel „proaspăt” în vremea caldă.

Cum și unde să aplicați parfumul?

Cei ignoranți au o singură regulă de a aplica parfumul: peste tot și în orice loc! La urma urmei, ar trebui să vă păstrați mirosul frumos toată ziua, nu?

Când vine vorba de parfum, există trei reguli de reținut:

Mai puțin este mai mult. Repetați asta de zece ori înainte de a aplica parfumul. Esenta ta trebuie apreciată, nu trebuie să fie copleșitoare. Prea multă colonie (mai ales o concentrație ridicată de parfum) poate transforma nasul și stomacul oamenilor. Câteva pulverizari sunt mai mult decât suficiente.
Aplicați de jos în sus. Începeți cu încheieturile, apoi deplasați-vă la gât și în spatele urechilor. Doar o puflverizare la fiecare punct de puls (punctul în care vasele de sânge sunt aproape de piele) este mai mult decât suficienta pentru a face treaba.