Transportul marfurilor este cel mai important tip de transport deoarece de acesta depinde functionarea economiei dar si tot ce inseamna mod de viata in secolul XXI, datorita indispensabilitatii acestuia. De cand au aparut schimburile comerciale, transportul marfurilor a fost esential si a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii 100 de ani indiferent ca se desfasura terestru, maritim sau arian, dupa inventarea avionului.

Firmele de transport marfa vor avea in permanenta piata de desfacere, atat timp cat vor fi cereri de transport al marfurilor de la un punct la altul. Exista firme specializate in anumite transporturi cum ar fi cele axate pe transporturi agabaritice, pe transportul produselor petroliere sau a produselor chimice precum si a produselor periculoase, acestea intrand in categoria de transporturi speciale.

  • transportul marfurilor se face prin incarcarea marfurilor direct la punctul de plecare iar descarcarea acestora se face direct la punctul de destinatie.
  • ofera solutii pentru transportul marfurilor indiferent de conditiile meteo, foarte rare fiind cazurile in care nu se poate executa un transport rutier.
  • ofera eficienta foarte mare pe distante scurte datorita costurilor reduse si rapiditatii cu care se desfasoara.

In afara de firmele de transport care ofera servicii de transport a cantitatilor foarte mari de marfa sau cele ce ofera transporturi speciale, exista firmele de transport locale sau zonale care asigura transportul marfurilor in cantitati mai mici si stau la dispozitia clientilor chiar daca acestia au de transportat doar cateva obiecte mici.