Indiferent daca esti proaspat absolvent al facultatii de drept, profesezi deja in domeniu de 20 de ani, sau te-ai inaltati deja in rang spre onorabila profesie de judecator sau procuror, stim ca ai un respect profund pentru lege si sistemul juridic. Cunoasterea aprofundata a complexitatii dreptului si a istoriei bogate a jurisprudentei este necesara pentru a avea succes in domeniu. Ba mai mult, piatra de temelie a oricarui caz legal este cazul similar dinaintea sa, iar asta face ca avocatii sa fie in general pasionati de cercetarea precedentelor legale.

Internetul cu siguranta a revolutionat modul in care studentii invata sa devina avocati, iar avocatii si procurorii isi cerceteaza cazurile. Cu toate acestea, inteleg pe deplin cu totii importanta cartilor, si rolul jucat de acesea in profesia pe care au ales-o. Fiecare dintre ei a petrecut nenumarate ore puricand rand dupa rand din volume impresionante de legislatie, incercand sa cuprinda toate subtilitatile specialitatii legale pe care au ales-o si toate dedesubturile cazurilor intalnite.

De la citit si studiat pana la colectatnu este decat un pas. Unul firesc, cand domeniul ne pasioneaza si nu se stie niciodata cand vom avea nevoie sa revedem o carte prin care am trecut deja. Practica legale se bazeaza efectiv pe precedente istorice, iar pentru ca cercetarea si invatarea legilor este un procesc continuu (unii ar spune chiar un legamant pe viata), multi avocati gasesc colectionarea de carti de drept pentru biblioteca proprie sau cea a biroului in care lucreaza, plina de recompense. Intradevar. Chiar si acei oamnei ai legii care nu detin personal o biblioteca sunt perfect constienti ca munca lor ar fi imposibila daca nu ar avea in spate cateva carti pe care sa se bazeze in orice circumstante. Pentru altii, ceea ce incepe ca o necesitate, ajunge sa devina o pasiune pentru colectionarea de carti.

Pentru cei care se gandesc la asta, insa nu sunt inca hotarati, avem cateva argumente importante care sustin teoria conform careia cartile de drept sunt volume valoroase pentru orice colectie, indiferent ca este vorba de una personala sau de una pentru afacerea dumneavoastra. Primul factor este referitor la conditia cartilor si este valabil pentru orice biblioteca. Copertarea, legarea, si suprafata paginilor trebuie sa fie pastrate in conditii excelente, indiferent cat de folosite sau vechi sunt. In cazul cartilor de drept vechi si cumparate din anticariate, notele facute de proprietari, pot adauga sau scadea valoare cartii – in functie de cine le-a facut. Disponibilitatea cartilor, la fel poate scadea sau creste valoarea acestora. O carte este cu atat mai valoroasa, cu cat este mai greu de gasit. Iar o colectie trebuie sa aiba si astfel de carti. Pe de alta parte insa, subiectele extreme de discutate si de necesare, cum este constitutia sau codurile legale (penal, civil, etc) sunt adesea necesare in mai mult de un singur exemplar.

Pentru a incepe sau a va imbogati biblioteca, va recomandam sa intrati pe bookcity .ro si sa alegeti din colectia impresionanta de carti de drept ale acestei librarii virtuale. Mai departe, singurul lucru pe care va trebui sa il faceti va fi sa intretineti biblioteca intocmita, incercand sa retineti cat mai mult valoarea cartilor colectionate. Acestea sunt supuse deterioratii in timp, si tocmai de aceea trebuie sa va asigurati ca paginile si copertile sunt protejate. Tineti-le departe de umezeala, caldura, razele directe ale soarelui si intr-o pozitie verticala pe rafturi, fara a le presa prea tare. Nu uitati sa va bucurati de ele cat mai des.