Rusia este tara cu cel mai mare teritoriu din Europa si cu toate acestea nu este o tara foarte populata, iar acest lucru se datoreaza in principal climei neprietenoase pe care o gasim aici. Cele mai multe zone din Rusia au o clima continentala si arctica, iar temperatura medie anuala este de -5,5 grade Celsius. Astfel este de inteles faptul ca desi este tara cu cel mai mare teritoriu din lume, ca numar de populatie se situeaza pe locul 7 avand doar 145 de milioane de locuitori.

Rusia, tara care ocupa in jur de 11% din suprafata planetei se intinde de la Marea Neagra in partea de sud pana la oceanul Atlantic si stramtoarea Bering, iar in partea de nord de la marea Nordului pana in mijlocul continentului asiatic.

Aceasta tara nu a dus niciodata lipsa de resurse naturale, ba mai mult, intotdeauna a exportat din resursele ei astfel economia tarii este de mult timp una destul de stabila care resimte foarte putin din efectele crizei globale. Cele mai importante resurse pe care le detine sunt cele de aur, de pietre pretioase, de diamante, de gaze naturale si de petrol.

Moscova este capitala Rusiei si cel mai mare oras al acesteia, dar si cel mai mare oras al Europei ca marime nu ca si numar de locuitori. Marele oras se gaseste in partea europeana a tarii, pe raul cu acelasi nume. In mijlocul orasului se afla Kremlinul care in momentul de fata se afla sediul guvernului, iar foarte aproape de el se afla Piata Rosie. Aceasta piata este considerata un simbol al popurului rus si in acelasi timp inima Moscovei, dar si a intregii Rusii.

Pe langa toate acestea Moscova este un important centrul economic, politic şi cultural al Rusiei. Orasul Moscova a supravietuit tuturot dezastrelor prin care a trecut de-a lungul timpului, iar printre acestea se numara incendiile, revoltele si ocupatiile straine. In cazul in care se vrea a se vizita cateva obiective turistice ale Moscovei cel mai indicat ar fi sa mergeti sa vedeti Kremlinul si Piata Rosie.

Sfat: Pentru a putea vizita Moscova ai nevoie de o viza Rusia – vezi aici pasii cum o poti obtine.

Kremlinul

Zidul acestei constructii a fost facut in prima faza din piatra alba, dar prin secolul al XV-lea acesta a fost refacut din caramida rosie. Acest mare obiectiv turistic al Rusiei se intinde pe o suprafata de aproximativ 27 de hectare si detine mai multe catedrale si cladiri civile. In interiorul cetatii se afla in jur de patru catedrale si anume Adormirea, Arhanghelul, Vestire si Cei doisprezece Apostoli.

Piata Rosie

Piata Rosie este cea mai cunoscuta si cea mai vizitata piata din orasul Moscova. Este acel obiectiv turistic care strange turisti atat ziua cat si noaptea. In timpul sezonului rece este atat de frumoasa si de speciala iar in restul anului dramatico-regala.

Rusia este destinatia ideala pentru cei care iubesc cu adevarat aventura si nu au nici o teama ca frigul le va strica toata distractia. Se poate ajunge aici atat cu avionul cat si cu trenul, dar pentru cei comozi pot veni si cu masina personala.