Cei mai multi detinatori auto cred ca anvelopa nu este de mare importanta, este doar o piesa a masinii, ca toate celelalte si nu isi dau seama cat de important e sa ne alegem aceste “piese” conform anotimpului! Acestia se insala groaznic.

Puneti-va intrebarile: care piesa a masinii intra in contact direct cu carosabilul? sau care piesa ofera aderenta buna, cui se datoreaza distantele de franare reduse? Vedeti? Automat va dati seama si singur despre ce vorbesc! Dar oare stiti ca la fel de important este si sa ne alegem pneurile conform anotimpului?

Aliajele pentru gama de anvelope vara se desosebeste enorm de cele al cauciucurilor de iarna.

In primul rand, in componenta aliajului pentru cauciucuri de iarna intra uleiluri slab aromatice si produse care mentin elasticitatea cauciucului chiar si la temperaturi foarte scazute, cum ar fii cele de sub 7 grade Celsius.

In al doilea rand, datorita acestor aliaje cauciucurile de iarna se comporta la fel de bine pe drumurile inghetate ca si pneurile de vara pe drumurile fierbinti. Dar sa nu credem ca aceste cauciuciucuri pot fii folosite la fel de sigur si in toiul verii! Uleiurile inmoaie prea tare aliajul, de aceea la temperaturi mai ridicate de 7 grade Celsius acestea sunt mai supuse eroziunii, deteriorarii mai accentuate si deci predispun mai tare masina la accidente.

De aceea la temperaturi mai ridicate utilizati anvelope vara! Acestea au fost create chiar pentru drumurile fierbinti, modelul lor de santuri si canaluri conduc apa dupa o ploaie abundenta de vara catre marginile anvelopei.

Fiecare anotimp isi are propriile pericole, dar puteti sa le ocoliti folosind anvelope adecvate fiecarui anotimp.