Nu vreau sa stau toata viata sa muncesc ca un sclav pentru altii. Totusi, la inceput trebuie facut acest sacrificiu atunci cand pornesti de jos. Nu toti avem norocul sa ne nastepm copii de bani gata cu parinti care sa ne cumpere case si masini de la 2-3 ani, asa ca trebuie sa scuipam in palme sau cum se zice pe santier, “sa ne ungem palmele cu alifia saracului”, si sa incepem sa muncim din greu ca sa realizam ceva in nenorocita asta de viata!

Sunt baiat crescut si dresat la oras, dar din fericire am bunici intr-un sat apropiat si am vazut si cum se traieste la tara. Este greu intr-adevar, dar se poate trai … si inca chiar bine. Ma gandesc ca pe viitor sa ma axez pe agricultura, domeniu din care eu nu prea stiu nimic … n-am cultivat nimic in viata mea dar multumita ambitiei de care am dat dovada in multe situatii, cred ca pot face ceva … si am sa fac!

In ultimele saptamani m-am tot documentat despre cum sa construiesti un solar, o sera, cum sa le intretii, s.a.m.d, asta ca sa nu arunc bani aiurea pe structuri gata facute de cine stie ce firme ale caror preturi pot varia intre 10 si chiar 150 euro/m2. Asta ar insemna ca pentru un solar de 130m2 ar trebui sa dau pe putin 1300 euro, adica aproximativ 5750lei pe cand cu doar 2000lei adica aproximativ 450euro, pot cumpara toate materialele de care am nevoie dupa care sa ma apuc de treaba … si-mi mai ramane si de-o bere iar intr`un final nu castig doar un solar facut cu mainile mele ci castig si experienta pe care o pot folosi sa mai fac si alte solarii nu doar pentru mine, ci si pentru alti oameni, reusind astfel sa mai castig si ceva bani in plus.

Totusi, de la teorie la practica este cale lunga, insa poate fi scurtata atata timp cat ai ambitie. Pana in primavara sper sa reusesc sa strang banii necesari nu doar pentru un solar, ci si pentru uneltele necesare pentru ca na … nu prea le am si oricum, le pot considera o investitie. Sper sa reusesc! Urati-mi bafta!