Daca va ganditi sa incepeti un proiect de renovare a casei dumneavoastra si instalarea de termopane este in topul preocuparilor dumneavoastra, avem o veste buna! Am chemat alaturi de noi un specialist, care a lucrat in ofertare timp de 5 ani. Acesta ne va raspunde la intrebari din propria sa experienta, si ne va oferi cateva sfaturi binevenite despre instalarea de geamuri termopan in locuinta noastra.

Care sunt avantajele instalarii de termopane, ce tip de tamplarie ne recomandati?

Pai , in primul tand o sa vedeti ca este aproape imposibil sa gasiti ferestre in magazin care sa se potriveasca perfect celor din casa dumneavoastra. Asadar, va recomand sa mergeti pe ferestre personalizate, facute exact pe masura geamurilor din fiecare camera a apartamenului sau casei in care stati. Cu acestea nu prea puteti da gres. Vine efectiv un specialist din partea delaerului si ia masurile exacte, ca sa fiti siguri, inainte sa va faca o oferta.

Din punctul de vedere am tamplariei, va recomand PVC-ul: acesta este usor de instalat, mai ieftin decat alternativele, sigur si usor de intretinut. Nu va luati dupa ofertanti care va spun ca va trebui sa decupati in perete pentru a potrivi geamurile, ca nu este adevarat: daca geamul dumneavoastra are o anumita deschidere, atunci acesta trebuie sa se incadreze in asa fel incat sa nu trebuiasca sa se mai faca nicio modificare in perete si sa se potriveasca perfect. La sfarsit, doar putin chit, niste vopsea si ati terminat!

Cat despre avantaje, cele mai importante sunt cele legate de termoizolare si si fonoizolare. Veti putea economisi la facturile cu intretinerea, si nici nu se va mai raci atat de repede casa pe timpul iernii. Iar daca mergeti pe tamplarie PVC, aceasta se curata usor, nu se crapa, nu se scorojeste ca lemnul si nu rugineste ca metalul. Cred ca o sa fiti multumiti.

Cum sa luam masuratorile geamurilor? Care este cea mai corecta metoda?

Cea mai corecta metoda este sa chemati un specialist de la firma de termopane sa vina sa faca masuratorile, pentru ca el stie exact ce spatiu va ocupa tamplaria, de unde pana unde se masoara, si va avea si sculele potrivite pentru o masuratoare corecta. Puteti sa il asistati daca doriti, si sa va notati dimensiunile pe care vi le comunica daca chiar vreti.  De cele mai multe ori nu costa niciun ban si face parte din procedura de ofertare: adica dumneavoastra cereti o oferta, iar dealerul, ca sa stie cati bani trebuie sa va ceara, are nevoie mai intai de dimensiuni, ca sa vada de ce profile aveti nevoie, cat de mari sunt geamurile, etc. Asa ca ii convine sa trimita un om la fata locului.

Putem instala geamuri termopan singuri?

Bineinteles ca puteti, procedura nici macar nu este extrem de complicata, insa eu, personal nu va recomand. Sunt tot felul de site-uri pe internet care iti spun cum sa o faci si iti dau sfaturi, insa daca chiar vreti o treaba bine facuta, izolare buna, geamurile sa se potriveasca ca turnate, si sa primiti si asistenta sau garantie pentru asta, mai bine lasati specialistii sa isi faca treaba. Un termopan va poate tine pana la 20 de ani daca este pus asa cum trebuie, de niste oameni care se pricep, pe cand treaba facuta de dumneavoastra nu va va tine mai mult de 2-3 ani fara sa necesite reparatii. In timp costurile se amortizeaza, asa ca mergeti cu mana de lucru calificata sa faca asta.