Incepeti sa va urmariti mancarea ieri. Chiar daca nu implementati inca obiceiuri alimentare sanatoase, incepeti sa scrieti ce mancati in mod regulat. Acest lucru va va arata unde va duceti într-o directie buna si unde nu

Cel mai crucial ingredient de care ai nevoie pentru ca orice sa functioneze este consecventa. Pentru ca noile rutine alimentare sa fie coerente in viata ta, trebuie sa incepi cu mici schimbari si pasi incrementali care sa conduca la obiceiuri alimentare mai bune. Mancarea perfecta timp de cinci zile si „deraierile” in fiecare sfarsit de saptamana nu va va ajuta sa va atingeti obiectivele si cu siguranta nu va va ajuta sanatatea mentala. Incercati sa implementati un pas simplu si efectiv de actiune pe care il puteti efectua zilnic, cum ar fi consumul unei portii de fructe in fiecare dimineata pentru micul dejun. Impreuna cu aducerea unor mici schimbari sanatoase in obiceiurile alimentare zilnice, urmarirea aportului alimentar poate fi o abilitate foarte utila pentru recunoasterea tiparelor alimentare si pentru intelegerea marimilor corespunzatoare ale portiilor.

Nu va faceti griji! Nu trebuie sa urmariti ceea ce mancati pentru tot restul vietii. Urmarirea aportului alimentar este pur si simplu un instrument care sa te ajute sa vezi cum iti alimentezi corpul si cum poti face ajustari pentru a-ti indeplini obiectivele de sanatate si fitness. Dupa ce ai aflat cum trebuie sa arate o zi de mancare pentru corpul tau si obiectivele tale, poti trece de la urmarire si sa incepi sa mananci intuitiv. Va puteti urmari mancarea prin intermediul aplicatiilor sau puteti apuca un caiet desemnat pentru a va trece mancarea, castigurile zilnice si retetele noi preferate!