Suntem deja in plin sezon, iar cei care ofera publicului prognoze pentru lunile de vara care urmeaza aduc vesti nu tocmai placute in ceea ce privesc temperaturile, care iata ca si in acest sezon vor depasi niveluri greu de suportat. Daca nu ati facut inca pasul de a comanda si instala un aparat de aer conditionat, trebuie sa stiti ca de regula in plin sezon timpul de asteptare pana la programarea instalarii sistemului de climatizare este mult mai mare decat la inceputul acestuia.

Acest lucru nu trebuie sa va puna in situatia de a renunta, pentru ca numai daca va ganditi ca in anul precedent ati avut de suportat temperaturi interioare care puteau ajunge si la 30 de grade Celsius in incaperile expuse la soare, cu siguranta si anul care urmeaza veti avea de infruntat aceiasi situatie. De aceea chiar daca acum veti mai avea de trecut inca peste cateva zile de asteptare, fara nicio indoiala asteptarea va merita cum la fel si investitia facuta isi va aduce beneficiile.

Ce este important de urmarit este firma de la care veti comanda acest aparat de aer conditionat, sau de ce nu chiar mai multe sisteme de climatizare pentru fiecare camera a locuintei dumneavostra. Urmariti ca firma care comercializeaza sistemul de climatizare ales sa execute si instalarea acestuia, lucru care va va scuti de contactarea unei alte firme care ofera acest tip de serviciu. Veti avea in acest mod in acelasi timp si de la aceiasi firma garantie pentru aparatul in sine si manopera de instalare.

Este stiut faptul ca o climatizare individuala, pe incaperi este cu mult mai economica in timp decat realizarea climatizarii globale a locuintei prin instalarea unui aparat cu putere ridicata.
Pentru camerele obisnuite de bloc, chiar si pentru livinguri de pana la 15 metri patrati, un aparat de aer conditionat 9000 btu este suficient ca si putere pentru obtinerea unei eficiente si a unui randament suficient de bun in comparatie cu investitia facuta.