Mare parte din barbati poseda deja unul sau doua modele de ceasuri – cumparate sau primite, acestea pot fi folosite intr-o oarecare masura, intr-o variatate de contexte. Insa care este modul de a alege aceste accesorii deosebit de utile? Descopera aici o oferta de ceasuri barbati care imbina multe din cele mai indragite astfel de trasaturi.

Exista cateva sfaturi de care putem sa tinem cont cand suntem in cautarea unor astfel de ceasuri:

Mizeaza pe utilitate – alege functiile

In zilele noastre, ceasurile de mana arata mult mai mult decat doar ora – vin cu o multime de alte butoane, sectiuni, ce ne arata de la data pana la temperatura exacta , altitudine sau maree. Care sunt insa functiile de care avem nevoie, in primul si in primul rand? Acest prim criteriu ne va fi esential.

Multi barbati prefera modelul de tip cronograf – care e la baza un cronometru, util intr-o multime de situatii si aplicatii. Cu siguranta, o alta functie foarte apreciata e cea de calendar continuu. Un segment considerabil accentueaza rolul unui ceas de mana de a arata intr-un mod cat mai inteligibil ora si data – aceste pareri exclud astfel acele ceasuri elegante sau moderne care au numerele ascunse atat de bine incat abia se pot vedea; aici se adauga si iluminarea cadranului prin LED (nu doar stralucirea bratelor ce indica ora sau minutul, precum se intalneste la unele modele).

Pentru cei care calatoresc frecvent, un ceas trebuie sa asigure si posibilitatea schimbarii cu usurinta a fusului orar.

Rezistenta la apa este de asemenea ceva esential – nu ne referim aici doar la situatiile in care innotam sau facem dus cu ceasul pe mana (situatii destul de rare) ci la momentele in care suntem surprinsi de o ploaie. Totusi, unele modele pot sa suporte presiuni ale apei intalnite pana la 100 de metri (sau chiar mai mult).