Ultrasunetele vor fi prezervativul viitorului ne spune o cercetare americana a Universitatii din North Carolina, care le experimenteaza ca un contraceptiv masculin.

Daca rezultatele preliminare vor fi confirmate, aplicand o radiatie cu ultrasunete la aparatul genital masculin pe durata de la 10 la 15 minute, va oferi o protectie de pana la 6 luni, cu efecte, despre care spun expertii, vor revolutiona raporturile intre sexe. James Tsuruta, de la Universitatea din North Carolina, coordonatorul proiectului, a declarat revistei Times: “Credem ca aceasta metoda va oferi barbatilor un anticonceptional de incredere, economic, fara terapii hormonale si printr-o singura aplicatie”.

Doctorul Tsuruta si colegii sai au testat metoda pe soareci si vor sa extinda cercetarile pe oameni deja de anul viitor. Asa cum scrie Hannah Devlin in revista Times, “descoperirile lor sugereaza ca productia de sperma poate fi intrerupta temporar fara a cauza efecte de infertilitate pe termen lung. Odata trecute acele 6 luni productia de sperma reincepe fara a dauna calitatii spermei”.

Doctorul Tsuruta afirma “obiectivul nostru pe termen lung e folosirea ultrasunetelor produse de instrumente terapeutice ce sunt folosite in mod obisnuit in clinicile pentru medicina sportiva ca fiind un anticonceptional masculin eficient, economic, durabil si reversibil”.