Viena este capitala Austriei. Acest oras, se remarca in primul rand prin faptul ca este al zecelea ca marime, din cadrul Uniunii Europene, ceea ce ii confera importanta meritata.

Deasemenea, mai este importanta si prin faptul ca aici, isi au sediul unele din cele mai importante si strategice organizatii ale planetei cum ar fi ONU, Organizația Tarilor Exportatoare de Petrol sau Agentia Internationala pentru Energie Atomica.

Viena este un oras nu neaparat construit pentru turisti, insa este un oras in care totusi, turistii sunt mai mereu, in numar mare. Este plina de istorie in primul rand muzicala, fiind de-a lungul multor secole, leaganul muzicii clasice si al operei. Dintre cei mai mari artisti care au locuit si creat in Viena, ii amintim pe Mozart, Beethoven, Schubert sau Vivaldi care a si murit aici.

Cazare in Viena poti gasi foarte usor iar preturile, desi sunt mai piperate ca la vecinii Austriei, sunt justificate numaidecat prin calitatea si serviciile hotelurilor vieneze.

Obiective turistice in Viena sunt foarte multe iar daca ajungeti pe acolo, ati putea incepe de exemplu cu un parc de distractii urias, Parcul Prater.

Puteti continua apoi cu Palatul Hofburg, vechea resendinta imperiala sau cu obiective importante din punct de vedere religios, cum ar fi Catedrala Greco-Ortodoxa, Catedrala Sf. Barbara sau Catedrala Sf. Stefan.

Viena are multe de oferit vizitatorilor, asa ca este putin probabil ca acestia sa doreasca sa paraseasca orasul. Totusi zona din imprejurimile Vienei cu valea Dunarii este tocmai buna pentru o scurta excursie. Alte puncte de interes pot fi chiar si capitala Slovaciei, Bratislava, care se afla la mica distanta de Viena, la fel ca si doua orase austriece pline de cultura Graz si Linz.