Sloturile gratuite puse la dispozitia jucatorilor de orice cazinou online se bucura de multa popularitate in randul acestora, datorita regulilor simple de joc, care nu necesita abilitati tehnice deosebite, a faptului ca poti alege din diversitatea lor pe cele care se potrivesc propriilor gusturi sau nevoi, precum si a relaxarii dobandite atunci cand le joci.

Initiatorul masinilor de slot a fost americanul Charles August Fey, care, in micul sau orasel din California, a facut o adevarata pasiune fata de tot ce insemna aceste masinarii cu trei role care se invart simultan. Aprope de anii 1960 exista deja prima masina de acest fel, “Liberty Bell”, care folosea simboluri colorate precum inima neagra sau rosie. Ea oferea posibilitati multiple de combinatii si chiar a cunoscut sistemul jackpotului progresiv. Fey nu dorit sa-si breveteze descoperirea, dorind sa tina secret modul de construire, dar concurenta aparuta a reusit sa fure secretul. Au aparut astfel alti producatori, precum Mills sau Watling.

Masinile de slot au cunoscut apoi o perioada neagra, caci autoritatile americane le-au interzis, considerandu-le un joc vicios si nesanatos pentru societate. Atunci, Mills a venit cu ideea salvatoare de a le da un aer copilaresc si a adoptat ca simboluri diferite fructe, precum lamaia, pruna sau cireasa.

Treptat, interesul fata de acestea a crescut si a cuprins intreaga lume, asa incat astazi masinile de slot sunt prezente pe site-urile tuturor cazinourilor online, puse la dispozitia jucatorilor intr-o diversitate tot mai mare. Placerea de a juca este cu atat mai mare cu cat jocurile de slot sunt insotite acum de multe bonusuri sau de posibilitatea de a castiga marele pot.