Desi vara este acel anotimp al distractiilor, al calatoriilor la mare si la munte si al petrecerilor tarzii alaturi de prieteni, totodata este si vremea unei introspectii “moi”, pe acorduri de jazz si miros de cirese si pepene. In acest sens, vara este unul dintre cele mai potrivite anotimpuri pentru a citi, chiar pe plaja, in timp ce asculti cantecul valurilor marii. Am descoperit in aceasta vara platforma online de recenzii de carti Caturarul.ro. Ce mi-a placut a fost ca pe acest site gasesti recenzii atat la carti de belestristica, cat si la carti de non-fictiune, din diferite domenii. In plus, aceste recenzii sunt scurte, dar elocvente, oferindu-ti argumente logice pentru care este bine sa citesti o anumita carte, fara a dezvalui esenta acesteia, ci doar creionandu-i un “portret” de suprafata.
Iata care sunt cele mai bune trei carti pe care le-am descoperit in aceasta vara prin intermediul platformei online Carturarul.ro, pe care merita sa le recomanzi mai departe prietenilor!
Cartea Puterea prezentului
Scrisa de Eckhart Tolle si publicata la sfarsitul anilor 1990 este exact acel gen de carte pe care o poti citi cu lejeritate atunci cand te afli pe plaja, cu prietenii sau singur/a si doresti uneori sa iti umpli timpul cu ceva atunci cand stai sa te bronzezi. Lecturand aceasta scriere, vei descoperi cum sa traiesti magia prezentului si sa nu te mai ingrijorezi atat de mult in privinta trecutului si a viitorului (lucru care nu face altceva decat sa iti provoace anxietate). Totusi, daca vrei sa descoperi cu adevarat aceasta lectura, platforma Carturarul.ro iti poate oferi mai multe detalii cu privire la diferite aspecte. Vezi aici Puterea prezentului carte pret.
Tot in contextul sezonului estival, aceasta carte poate fi citita intr-un loc intim, boem, un fel de gradina de vara. Citind acest roman, vei avea ocazia de a descoperi exact ce inseamna aceasta cultura a gheiselor, privita intr-o maniera gresita de multe persoane care considera ca aceste gheise sunt doar niste escorte de lux, imbracate in kimonuri si care se picteaza pe fata. In realitate, am descoperit, lecturand aceasta carte, o lume intensa, complicata, bazata pe anumite reguli stricte, in care adeseori anumite pasiuni latente se ciocnesc de niste rigori stricte.
Cartea Spovedania unui preot ateu
Aceasta carte este destul de intensa si poate fi considerata de multe persoane putin nepotrivita pentru un context lejer al verii, in care majoritatea lumii vrea sa se distreze, nu sa se gandeasca la lucruri intense. Insa daca incepi sa lecturezi aceasta carte, iti vei da seama ca este potrivita sa fie citita in sezonul estival, deoarece ne creioneaza o fata realista, pe care uneori incercam sa o ignoram, a unei Romanii rurale care este guvernata in primul rand de puterea credintei. Este destul de interesant sa observi felul in care personajul principal al cartii se indeparteaza treptat de ceea ce inseamna structura arhaica a ortodoxismului romanesc si incepe sa inteleaga cu adevarat care sunt legile care guverneaza de fapt Universul si care, in cele din urma, au facut sa fie posibil ca oamenii sa inventeze aceste religii prin care sa se protejeze de frica de necunoscut.
Ce mai discuta lumea pe aici