Ca si alergatori, in special, exista numeroase aspecte pe care le putem aborda pentru a ne imbunatati performanta – precum ar fi sa mancam sanatos, sa ne odihnim suficient. Insa pe langa aceste lucruri, care de altfel ar trebui sa se aplice oricaror oameni, mai exista numite actiuni care ne pot oarecum sabota eforturile. Mare parte din ele, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare, se refera la modul in care folosim incaltamintea sau imbracamintea corespunzatoare – ne referim atat la treninguri cat si la adidasi de barbati.

1. Nu alerga cu adidasii nepotriviti

A face acest lucru, indiferent de nivelul la care esti sau de traseele pe care le abordezi, poate sa conduca la o serie de accidentari. Daca observi ca anumite probleme sunt cauzate de constructia piciorului tau, alege sa mergi la un specialist pentru a obtine indicatiile potrivite. De asemenea, trebuie sa fii sigur ca porti marimea potrivita de incaltaminte. Ar trebui sa cumperi adidasi care sunt cel putin cu o marime mai mare decat marimea pe care o porti in mod standard. Picioarele se intind atunci cand alergi (fata de momentele in care stai in incaltamintea de strada), marindu-si intr-o anumita masura dimensiunea. Astfel, e indicat sa ai spatiu suplimentar in zona din fata, pentru a evitata basicile sau alte accidentari.

2. Nu sari peste incalzire

Uneori, datorita grabei, trecem peste acest punct extrem de important. Insa neglijarea acestui moment poate sa aduca crampe, dureri musculare, intinderi, pe langa faptul ca ne vom simti inconfortabil, mai ales in reprizele rapide. Indiferent de tipul de alergare preferat, e important sa facem acest lucru pentru a incalzi muschii pentru miscare si a face sangele sa circule mai bine. Chiar daca e o alergare usoara de 5 minute, o plimbare, sau exercitii pe loc, acest moment nu trebuie uitat.

3. Nu alerga fara hidratare

Adevarul e ca daca alergi pentru mai mult de 30 de minute, ai nevoie sa te hidratezi pentru a evita chiar efectele deshidratarii. Cei care alearga ar trebui sa bea ori de cate ori simt ca gura le este uscata sau ca simt sete.

adidasi

4. Nu alerga pe stomacul gol

E vorba de a manca ceva cu cel putin 90 de minute inainte de alergare, pentru a acorda timp suficient digestiei sa aiba loc.

5. Nu ramane blocat in aceeasi rutina

Daca alergi in acelasi loc, la aceeasi ora, pentru acelasi interval de timp, e normal oarecum sa apara plictiseala. Incearca sa iti schimbi echipamentul, poate sa achizitionezi o pereche noua de adidasi de barbati, sa adaugi niste urcari, sa schimbi tempoul sau sa adaugi o alergare mai lunga, cel putin o data pe sapatamana.

Asadar, exista aspecte care se refera la echipamentul nostru sportiv, la pregatire, la alimentatie – despre echipament sau adidasii de alergare, o varianta convenabila e achizita online, unde se pot gasi articole de la producatori de renume international.