Dupa cercetari ce au relevat care sunt destinatiile preferate ale europenilor in perioadele de vara, compania aeriana Aegean Airlines a decis sa introduca noi zboruri catre destinatii cat mai diverse, in vara 2016. Pentru ca perioada iulie-august este dedicata Jocurilor Olimpice, una dintre destinatiile ce va beneficia de o dublare a numarului de zboruri este Rio De Janeiro. Alte noi rute ce vor fi introduse din luna iunie 2016 sunt Birmingham – Cipru, Humberside – Creta, Belfast – Cipru si Belfast – Rodos, dar acestea nu sunt singurele.

Reprezentantii companiei Aegean Airlines au luat aceasta decizie in urma verificarii numarului de bilete de avion vandute in ultimii ani, analiza care a relevat faptul ca europenii prefera insulele exotice. Insulele din Creta si Grecia se bucura chiar si pe timp de criza de vanzari importante, ele fiind in topul destinatiilor pe timp de vara. Multiplicarea zborurilor catre Grecia pentru vara 2016 face ca Aegean Airlines sa devina compania aeriana cu cel mai mare numar de zboruri catre aceasta destinatie, ce opereaza cu aproximativ 29 de aeronave moderne, avand o vechime medie de 4 ani.

In plus, pasagerii aleg zborurile Aegean pentru avioanele moderne, model Airbus 320, unde beneficiaza de servicii speciale la bord, precum o masa gratuita, dar si bauturi – vin sau bere. Numarul de pasageri ce pot fi transportati cu modelul de aeronava Airbus 320 poate ajunge pana la 168, iar din punct de vedere tehnic avionul este dotat cu ultimele tehnologii in materie de retea de navigare si siguranta.

Zborurile oferite de operatorul Aegean Airlines pornesc de la tarife de 259 de dolari, spre destinatii de vacanta precum Creta sau Humberside.

Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriana greceasca, membra a Star Alliance din anul 2010. Operatorul transporta anual pana la 6 milioane de pasageri si opereaza 29 de zboruri saptamanl, cu rute catre 33 de destinatii din lume.